Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Καιρός εκλογών: Πότε να ψηφίσετε για να μην έχετε δυσάρεστες εκπλήξεις

Καιρός εκλογών: Πότε να ψηφίσετε για να μην έχετε δυσάρεστες εκπλήξεις

Ο μετεωρολόγος Νίκος Καντερές περιγράφει τον καιρό που θα κάνει στις επαναληπτικές εκλογές της Κυριακής.
Ποιες περιοχές θα έχουν φαινόμενα.
Τι προβλέπει για το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου.

«Ο καιρός ψηφίζει “ναι” στη συμμετοχή του λαού στις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής, για τις περιφέρειες και τους δήμους. Γιατί το λέω αυτό; Γιατί οι καιρικές συνθήκες δεν θα αποτελέσουν κανένα εμπόδιο», λέει στο newsit.gr ο γνωστός μετεωρολόγος, Νίκος Καντερές.

Και συνεχίζει: «Βέβαια, τόσο το Σάββατο, όσο και την Κυριακή, ο καιρός θα είναι άστατος. Θα έχουμε, βασικά το μεσημέρι και το απόγευμα, τοπικές βροχές ή και καταιγίδες, κυρίως στην Ήπειρο, στη Μακεδονία και λιγότερο στην Θεσσαλία και στη Θράκη και με κάποια μικρή πιθανότητα, στα ορεινά της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου».

Ο κ. Καντερές αναφερόμενος ειδικά στην Κυριακή των εκλογών τονίζει: «Γενικά, ο καιρός δεν θα έχει προβλήματα την Κυριακή. Ειδικά για τη νησιωτική Ελλάδα δεν μιλάμε καθόλου, δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα. Επειδή, επαναλαμβάνω, στην Ήπειρο και στη Μακεδονία και κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα, θα έχουμε τοπικά φαινόμενα, προτείνω στους κατοίκους εκείνης της περιοχής να πάνε να ψηφίσουν πριν το μεσημέρι νωρίς, νωρίς, οπότε η αστάθεια θα είναι περιορισμένη. Όσον αφορά στις θάλασσες, τα μποφόρ θα είναι λίγα για όσους πρόκειται να μετακινηθούν και για εκείνους που πρόκειται να ταξιδέψουν στα χωριά τους, δεν θα υπάρξει κανένα απολύτως πρόβλημα.

Όσο για τις επόμενες ημέρες της άλλης εβδομάδας, γενικά, επειδή υπάρχει ένα ανώτερο βαρομετρικό χαμηλό πάνω από την ατμόσφαιρα, πάνω από την Ελλάδα, θα έχουμε μία αστάθεια το μεσημέρι και το απόγευμα, στα ηπειρωτικά και κυρίως στη βόρεια και την κεντρική Ελλάδα. Θα εκδηλώνονται εκείνες τις ώρες τοπικές βροχές και καταιγίδες.

Επειδή θα έχουμε καταιγίδες, οι οποίες, πολλές φορές, συνοδεύονται από κεραυνούς, ας προσέχουν λίγο περισσότερο οι κτηνοτρόφοι, γιατί ειδικά στις ορεινές περιοχές πρέπει να είναι προστατευμένοι κατά τη διάρκεια των καταιγίδων».

Και καταλήγει: «Τουλάχιστον για το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου δεν φαίνεται να έχουμε πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Δεν υπάρχει θέμα υψηλών θερμοκρασιών και καύσωνα. Η θερμοκρασία θα πέσει λίγο το Σαββατοκύριακο και, γενικώς, την άλλη εβδομάδα θα βρίσκεται στα κανονικά για την εποχή επίπεδα, χωρίς κάτι το ιδιαίτερο. Αυτά για τον καιρό και καλή συμμετοχή στις εκλογές. Ο κόσμος πρέπει οπωσδήποτε να πάει να ψηφίσει την Κυριακή, τόσο για τις δημοτικές, όσο και για τις περιφερειακές εκλογές».

Ρεπορτάζ: Έφη Κουλοχέρη

Καιρός Τελευταίες ειδήσεις