Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Καιρός: Εντυπωσιακό video από την επέλαση της… Σοφίας! Που θα χιονίσει αύριο

Καιρός: Εντυπωσιακό video από την επέλαση της… Σοφίας! Που θα χιονίσει αύριο
Φωτογραφία Eurokinissi

Εικόνες μαγικές και ονειρεμένες. Άσπρες, κάτασπρες, από το χιόνι που πέφτει… παντού. Ο καιρός έφερε τη… “Σοφία”, εκείνη τα χιόνια και όλα αυτά καταγράφηκαν σε ένα εντυπωσιακό video που ανέβηκε στο meteo.gr.

Το video του meteo.gr παρουσιάζει εικόνες από πολλές περιοχές της Ελλάδας όπου ο καιρός έδειξε τα δόντια του και “έντυσε” τα πάντα στα λευκά. Από το Καρπενήσι, τη Ζαγορά Πηλίου, Λιτόχωρο Πιερίας και τη Νεράιδα Κοζάνης μέχρι το Νεοχώρι Καρδίτσας.

Αν έχετε από χιονισμένα τοπία ή από προβλήματα εξαιτίας της κακοκαιρίας μπορείτε να τις στείλετε στο info@newsit.gr

Δείτε τις εντυπωσιακές εικόνες

Δεν είναι αυτές μόνο οι μαγευτικές εικόνες. Η Πάρνηθα έγινε πεδίο… μάχης, αφού μικροί (που δεν έχουν σχολείο ακόμα) και μεγάλοι επιδόθηκαν σε επικές μάχες χιονοπόλεμου!

Φωτογραφία Eurokinissi
Φωτογραφία Eurokinissi
Φωτογραφία Eurokinissi

Στον Χορτιάτη της Θεσσαλονίκης, όχι πως δεν έπαιξαν χιονοπόλεμο, αλλά εκεί επιδόθηκαν σε άλλη «μάχη». Με φτυάρια στα χέρια, πολίτες βγήκαν να καθαρίσουν αυλές και πεζοδρόμια και να… βρουν τα αυτοκίνητά τους που είχαν χαθεί κάτω από το χιόνι!

Φωτογραφία Eurokinissi
Φωτογραφία Eurokinissi
Φωτογραφία Eurokinissi
Φωτογραφία Eurokinissi
Φωτογραφία Eurokinissi

Η «Σοφία» βέβαια δεν έφερε μαζί της μόνο μαγικές, χειμωνιάτικες, εικόνες. Έφερε και προβλήματα. Όπως αυτό στο τηλεφωνικό κέντρο της Πυροσβεστικής, που λόγω τεχνικού προβλήματος, όποιος προσπαθούσε να καλέσει στο 199 έβρισκε… τοίχο. Γι’ αυτό και για λίγη ώρα η Πυροσβεστική είχε ζητήσει από τους πολίτες αν είχαν οποιοδήποτε πρόβλημα να καλούν είτε στο 100 είτε στο 112. Αλλά το πρόβλημα αποκαταστάθηκε γρήγορα.

Εξαιτίας της χιονόπτωσης, απαγορεύτηκε η κίνηση βαρέων οχημάτων σε περιοχές της Αττικής, ενώ έκλεισε και ο δρόμος στην Πεντέλη. Στο αεροδρόμιο Μακεδονία, δε, ακυρώθηκαν πτήσεις!

Ο καιρός αύριο Παρασκευή – Πρόγνωση από την ΕΜΥ

Χιονοπτώσεις, κατά τόπους πυκνές στα ανατολικά και βόρεια, όπου θα χιονίσει και σε πεδινές περιοχές. Παγετός, κατά τόπους ισχυρός τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά. Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία αναμένεται να είναι κατά τόπους ολικός.

Αττική
Καιρός: Νεφώσεις με χιονόνερο ή χιόνι κατά διαστήματα. Πρόσκαιρα τις απογευματινές ώρες οι χιονοπτώσεις θα ενταθούν κυρίως στα ανατολικά και βόρεια.
Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 4 με 5 που από αργά το απόγευμα πρόσκαιρα θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 01 έως 05 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: Νεφώσεις με χιονοπτώσεις κατά διαστήματα πυκνές.
Άνεμοι: Βόρειους βορειοδυτικούς 5 με 6 και στο Θερμαϊκό βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ με τάση ενίσχυσης τη νύχτα.
Θερμοκρασία: από -04 έως 02 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Νεφώσεις με χιονόνερο ή χιονοπτώσεις οι οποίες από το μεσημέρι θα ενταθούν στην κεντρική – ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και τοπικά στα ανατολικά 7 που από το μεσημέρι βαθμιαία θα ενισχυθούν στα 7 με 8 και πιθανώς τη νύχτα τοπικά 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από – 04 (μείον 4) έως 02 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Στα νότια θαλάσσια – παραθαλάσσια τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Στις υπόλοιπες περιοχές χιονοπτώσεις κυρίως στα ορεινά ημιορεινά. Εξασθένηση το βράδυ στα βόρεια.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 08 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο από – 07 (μείον 7) έως 01 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια νεφώσεις με χιονοπτώσεις που από το μεσημέρι κατά τόπους θα ενταθούν. Στην ανατολική Πελοπόννησο βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα υπόλοιπα.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5, μετά το μεσημέρι 5 με 7 στρεφόμενοι στα νότια σε νοτιοδυτικούς έως 7 μποφόρ. Στα βόρεια τις βραδινές ώρες θα γίνουν βόρειοι βορειοδυτικοί 7 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 01 έως 07 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και στα ορεινά χιονοπτώσεις.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 6 με 7 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Στα βόρεια νεφώσεις με χιονόνερο ή χιονοπτώσεις που τις πρώτες πρωινές και τις νυχτερινές ώρες θα είναι κατά τόπους πυκνές. Στα νότια βροχές και τις πρωινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί 6 με 8 και τη νύχτα τοπικά 9 μποφόρ. Στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια από 02 έως 05 βαθμούς.

Καιρός Τελευταίες ειδήσεις