Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Καιρός: Επιδείνωση με βροχές, καταιγίδες και χιόνια – Πότε αλλάζει το σκηνικό

Φωτογραφία Eurokinissi (Αρχείου)
Φωτογραφία Eurokinissi (Αρχείου)

Περισσότερο… χριστουγεννιάτικος μοιάζει ο καιρός! Λίγο πριν από το Πάσχα το σκηνικό γίνεται χειμωνιάτικο, με βροχές, καταιγίδες, χιόνια στα ορεινά και πτώση της θερμοκρασίας.

Σήμερα, Μεγάλη Δευτέρα, στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια αναμένονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες που πιθανόν από το απόγευμα θα είναι τοπικά ισχυρές στα δυτικά και βόρεια. Λίγα χιόνια το βράδυ στα ορεινά των βορειοδυτικών περιοχών. Άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ που από το βράδυ στα δυτικά θα γίνουν βορειοδυτικοί μέχρι 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση κυρίως στα δυτικά και βόρεια.

Το σκηνικό του καιρού παραμένει έτσι και αύριο Μεγάλη Τρίτη αλλά από το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί.

Ο καιρός σήμερα Μεγάλη Δευτέρα – Αναλυτική πρόγνωση

Μακεδονία, Θράκη – Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά στα δυτικά αυξημένες που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Από το απόγευμα και από τα δυτικά τα φαινόμενα θα ενταθούν και πιθανόν πρόσκαιρα θα είναι ισχυρά. Λίγα χιόνια το βράδυ στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας (πάνω από 1000 μέτρα). Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ που αργά το βράδυ στα δυτικά θα γίνουν βορειοδυτικοί μέχρι 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 08 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στα δυτικά η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος – Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες πιθανόν στα βόρεια από το απόγευμα θα είναι τοπικά ισχυρές. Λίγα χιόνια το βράδυ στα ορεινά της Ηπείρου (πάνω από 1000 μέτρα). Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 που από το βράδυ θα γίνουν βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος – Καιρός: στη Θεσσαλία λίγες νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις οι οποίες το μεσημέρι και το απόγευμα θα είναι κατά τόπους αυξημένες οπότε θα σημειωθούν μεμονωμένοι όμβροι στα ορεινά κυρίως της ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας. Άνεμοι: νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 13 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία η ελάχιστη κατά τόπους 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη – Καιρός: λίγες νεφώσεις οι οποίες στα νότια θα είναι παροδικά αυξημένες και στην Κρήτη θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα – Καιρός: λίγες νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα νότια. Άνεμοι: νοτιοδυτικοί 4 με 5 και βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Αττική – Καιρός: λίγες νεφώσεις οι οποίες το μεσημέρι και το απόγευμα θα είναι τοπικά αυξημένες και ενδέχεται να σημειωθούν μεμονωμένοι όμβροι στα βόρεια. Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη – Καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 που αργά το βράδυ θα γίνουν βορειοδυτικοί μέχρι 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο Μεγάλη Τρίτη 26-4-2016: στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με τοπικές βροχές και ασθενείς χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινέ. Σποραδικές καταιγίδες κυρίως στις ανατολικότερες περιοχές. Στην υπόλοιπη χώρα παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών. Γρήγορη βελτίωση του καιρού από το μεσημέρι. Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και τις πρωινές ώρες στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Από τη νύχτα στα δυτικά και βόρεια θα γίνουν νότιοι και θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία: σε πτώση.

Καιρός Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε