Τετάρτη, 24 Απρ.
18oC Αθήνα

Καιρός: Έρχεται ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό την Παρασκευή! Πώς θα επηρεάσει την χώρα μας

Καιρός: Έρχεται ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό την Παρασκευή! Πώς θα επηρεάσει την χώρα μας
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

– Σαρώνει όλη τη χώρα η κακοκαιρία “Ξενοφών”
– Έπεσαν τα πρώτα χιόνια στη Βόρεια Ελλάδα και τη Στερεά
– Πώς θα εξελιχθεί ο καιρός τις επόμενες μέρες – Τι λέει στο newsit.gr ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος

Ο καιρός θα παραμείνει φθινοπωρινός – και σε κάποιες περιοχές χειμωνιάτικος- τουλάχιστον μέχρι το τέλος της εβδομάδας, σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο.

Όπως είπε ο γνωστός μετεωρολόγος στο NewsIt.gr, το… σίγουρο είναι ότι μέχρι την Παρασκευή, οι άνεμοι δεν θα κοπάσουν και η έντασή τους θα φτάνει τα 9 με 10 μποφόρ. Η θερμοκρασία έχει παρουσιάσει αισθητή πτώση, 13 με 14 βαθμών σε πολλές περιοχές της χώρας. Σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο, τις επόμενες ημέρες θα επηρεαστούν και περιοχές της ανατολικής Στερεάς (μεταξύ τους και η Αττική) καθώς επίσης και η Εύβοια, οι Σποράδες και η Πελοπόννησος. Όπως είπε, μέχρι και την Παρασκευή το μεσημέρι αναμένονται επιλεκτικές βροχοπτώσεις και άνεμοι πολύ ισχυροί, 9 με 10 μποφόρ.

Ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό

Αυτό που παρουσιάζει ενδιαφέρον είναι η κίνηση ενός πολύ ισχυρού βαρομετρικού χαμηλού από το απόγευμα της Παρασκευής. Όπως είπε ο κ. Καλλιάνος, υπάρχει διχογνωμία στα προγνωστικά μοντέλα για το τι πρόκειται να γίνει.

Τα μισά στοιχεία δείχνουν ότι περνάει πάνω από την Πελοπόννησο και τη Στερεά Ελλάδα και τα άλλα μισά ότι θα κινηθεί προς τα δυτικά και προς τη Σικελία. Αν επιβεβαιωθούν τα πρώτα στοιχεία, η ενίσχυση των ανέμων το Σαββατοκύριακο θα είναι ακόμη πιο αυξημένη και δεν αποκλείεται οι ριπές των ανέμων να φτάσουν τα 11 με 12 μποφόρ, αλλά και να προκληθούν βροχοπτώσεις σε σχεδόν όλη τη χώρα. «Μένει να δούμε τις επόμενες ώρες ποια θα είναι η κίνηση του βαρομετρικού χαμηλού», τόνισε ο Γιάννης Καλλιάνος.

Ακούστε τι είπε στο newsit.gr ο Γιάννης Καλλιάνος

Ο χάρτης των ανέμων μέχρι την Παρασκευή

Καιρός: Έπεσαν τα πρώτα χιόνια στη Στερεά και στη Βόρεια Ελλάδα!

Στο χιονοδρομικό κέντρο του Βελουχίου το έστρωσε!

Η θερμοκρασία στο χιονοδρομικό κέντρο έφτασε τους μηδέν βαθμούς, ενώ στο Καρπενήσι τους εφτά.

Στα λευκά «ντύθηκαν» οι κορυφές του Ολύμπου και οι πρώτες νιφάδες χιονιού έπεσαν στο Νυμφαίο της Φλώρινας, μετά την απότομη μεταβολή του καιρού και την αισθητή πτώση της θερμοκρασίας σε ολόκληρη τη χώρα.

Χαρακτηριστικά, στο βουνό του Ολύμπου, σε υψόμετρο 2.650 μέτρων, έπεσε κατακόρυφα η θερμοκρασία κατά τη διάρκεια της νύχτας, στους -6 βαθμούς Κελσίου, ενώ το ύψος του χιονιού είναι τρία έως πέντε εκατοστά.

Με πληροφορίες από tvstar

Καιρός Τελευταίες ειδήσεις