Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Καιρός: Έσκασε ο τζίτζικας… το Σάββατο με τον υδράργυρο στους 26 βαθμούς

Καιρός: Έσκασε ο τζίτζικας… το Σάββατο με τον υδράργυρο στους 26 βαθμούς

Συνθήκες καλοκαιριού θύμιζε σήμερα Σάββατο ο καιρός με τον υδράργυρο να χτυπάει κόκκινο με τη θερμοκρασία να φτάνει τους 26 βαθμούς Κελσίου.

Συγκεκριμένα, δίχως υπερβολή έσκασε ο τζίτζικας σήμερα αφού ο καιρός ήταν κάτι παραπάνω από ζεστός. Υψηλές μέγιστες θερμοκρασίες επικράτησαν σε όλη τη χώρα το Σάββατο 14/03, σύμφωνα με το δίκτυο αυτομάτων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.

Οι υψηλότερες εξ΄αυτών καταγράφηκαν στην Αττική φτάνοντας έως και τους 26.1 βαθμούς Κελσίου στα Πατήσια, όπως φαίνεται στον παρακάτω πίνακα.

Κακοκαιρία από αύριο Κυριακή

Σημαντική μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός το διήμερο Κυριακή 15/03 – Δευτέρα 16/03 με κύρια χαρακτηριστική τις βροχές στο σύνολο της χώρας, τις χιονοπτώσεις κυρίως στα ορεινά ηπειρωτικά, τη σταδιακή μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας (έως 12-15 βαθμούς κατά τόπους) και την επικράτηση πολύ θυελλωδών βοριάδων στο Αιγαίο.

Στους προγνωστικούς χάρτες που ακολουθούν παρουσιάζεται η εκτιμώμενη πτώση των μεγίστων θερμοκρασιών της Κυριακής 15/03 σε σχέση με τις αντίστοιχες του Σαββάτου 14/02 και οι προβλεπόμενες συνολικές ποσότητες υετού (βροχές/καταιγίδες/χιονοπτώσεις) έως και τις βραδινές ώρες της Δευτέρας 16/03.

Καιρός Τελευταίες ειδήσεις