Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Καιρός: Φέρνει θυελλώδεις ανέμους και κρύο η “Χιόνη” – Ποιες περιοχές απειλεί

Καιρός: Φέρνει θυελλώδεις ανέμους και κρύο η “Χιόνη” – Ποιες περιοχές απειλεί
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας, θυελλώδεις ανέμους που θα φτάσουν στο Αιγαίο τα 10 μποφόρ, χιόνια ακόμη και στην Αττική φέρνει ο σημερινός καιρός. Όλα εξαιτίας της κακοκαιρίας που «βαφτίστηκε»… «Χιόνη».

Καιρός για δυο (έρχεται και η ημέρα των ερωτευμένων αύριο…) με τη «Χιόνη» να ετοιμάζεται να σαρώσει όλη τη χώρα. Οι πολικές αέριες μάζες που συνοδεύουν την κυκλωνική διαταραχή προκαλούν ήδη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας. Η «Χιόνη» συνοδεύεται από θυελλώδεις ανέμους, που θα φτάσουν στο Αιγαίο κατά τόπους τα 10 μποφόρ.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, σήμερα Τετάρτη (13.02.2019) η «Χιόνη» φέρνει βροχές και στα ανατολικά και νότια σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας και της Εύβοιας, στα ορεινά της Κρήτης καθώς και σε πεδινές περιοχές της Μακεδονίας της Θράκης και στα νησιά του βόρειου Αιγαίου. Από το απόγευμα θα χιονίσει και σε περιοχές της κεντρικής χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα στα ανατολικά και τα νότια. Στο… “μάτι” της “Χιόνης” αναμένεται να μπουν ανατολική Αττική, Εύβοια και νησιά του Αιγαίου!

Άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά νότιων διευθύνσεων 4 με 6 μποφόρ. Στην
υπόλοιπη χώρα βόρειες διευθύνσεις 7 με 8 και βαθμιαία στο Αιγαίο 9 και τοπικά 10 μποφόρ.

H αναμενόμενη πνοή των ανέμων τις πρώτες ώρες της Πέμπτης. Mε μωβ χρώμα οι περιοχές όπου θα φτάσουν τα 10 μποφόρ – Χάρτης meteo.gr
Πως θα κινηθούν οι άνεμοι σήμερα – Χάρτης meteo.gr
Πως θα κινηθούν την Πέμπτη – Χάρτης meteo.gr
Ισχυρά τα φαινόμετα στο νότιο Αιγαίο – Χάρτης meteo.gr

Θερμοκρασία σε αισθητή πτώση από το απόγευμα τα βόρεια. Παγετός θα σημειωθεί το πρωί και βραδινές ώρες θα σημειωθεί κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Αναλυτικά ο καιρός σήμερα Τετάρτη – Πρόγνωση από την ΕΜΥ

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές αρχικά στην ανατολική Μακεδονίας και τη Θράκης και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά-ημιορεινά και βαθμιαία και σε πεδινές περιοχές.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά 8 με 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: απόγευμα 01 έως 08 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονίας 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά ηπειρωτικά, καθώς και τα ημιορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στέρεας. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο. Από τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα στα βόρεια θα σταματήσουν.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο 7 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: απόγευμα 05 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοιας, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα νότια θαλάσσια-παραθαλάσσια και χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά. Από το απόγευμα οι χιονοπτώσεις στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια θα είναι πιο πυκνές και θα χιονίσει και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο στη Θεσσαλία 200 μέτρα και στην ανατολική Στερεά 400 μέτρα).
Άνεμοι: απόγευμα βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στα ανατολικά 8 με 9 και απόγευμα το μεσημέρι τοπικά 10 μποφόρ.
Θερμοκρασία: απόγευμα 03 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτης
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Κρήτης.
Άνεμοι: στα ανατολικά νότιοι 4 με 6 βαθμιαία ανατολικοί και στα δυτικά βόρειοι 7 με 9 και απόγευμα το απόγευμα τοπικά 10 μποφόρ.
Θερμοκρασία: απόγευμα 08 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες τόπους ισχυρές στα νότια. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν απόγευμα το μεσημέρι στα νησιά του βόρειου Αιγαίου.
Άνεμοι: στα νότια νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στα βόρεια βορειοανατολικοί 7 με 9 και μετά το μεσημέρι τοπικά 10 μποφόρ.
Θερμοκρασία: απόγευμα 09 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και βαθμιαία στα ημιορεινά που απόγευμα αργά το απόγευμα θα είναι κατά τόπους πιο πυκνές (ενδεικτικό υψόμετρο 600 μέτρα).
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8, στα ανατολικά 9 και απόγευμα το απόγευμα τοπικά 10 μποφόρ.
Θερμοκρασία: απόγευμα 04 έως 08 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν ασθενείς βροχές η χιονόνερο και παροδικές χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά-ημιορεινά και απόγευμα το απόγευμα και σε χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικά 300 μέτρα).
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 6 η 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: απόγευμα 01 έως 07 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο Πέμπτη 14-02-2019

Στο βόρειο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά, την Ήπειρο, τη Μακεδονία και τη Θράκη γενικά αίθριος, τις βραδινές ώρες όμως θα αναπτυχτούν νεφώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές και στη νότια νησιωτική χωρά σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά – ημιορεινά, τα ορεινά της Κρήτης και τις πρώτες πρωινές ώρες σε περιοχές της ανατολικής Στέρεας και της Εύβοιας με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο 400 μέτρα), οι οποίες πρόσκαιρα θα είναι πιο πυκνές. Τα φαινόμενα απόγευμα τα βόρεια θα εξασθενήσουν και μετά το μεσημέρι θα περιοριστούν στη νότια νησιωτική χώρα.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 και στο Αιγαίο 9 και τοπικά 10 μποφόρ με εξασθένηση απόγευμα αργά το βράδυ.
Θερμοκρασία: σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά ο όποιος στα κεντρικά και βόρεια τοπικά θα είναι ισχυρός.

Καιρός Τελευταίες ειδήσεις