Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Καιρός – “Φουριόζος” ο “Ορέστης” με έντονες βροχές και καταιγίδες!

Καιρός – “Φουριόζος” ο “Ορέστης” με έντονες βροχές και καταιγίδες!

– Ποιες περιοχές θα χτυπήσει τις επόμενες ημέρες ο “Ορέστης”
– Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού από τον Γιάννη Καλλιάνο
– Τι προβλέπει για το κλίμα κακοκαιρίας που θα πλήξει τη χώρα μας
– Πώς θα φτάσουμε μέχρι την 28η Οκτωβρίου

Ο καιρός θα φορέσει για τα καλά τα… χειμωνιάτικά του καθώς ο “Ορέστης” φέρνει πτώση της θερμοκρασίας και θα προκαλέσει ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και νότια ηπειρωτικά καθώς και στα νησιωτικά τμήματα της χώρας.

Ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος μίλησε στο newsit.gr για το κύμα κακοκαιρίας που θα αντιμετωπίσει η χώρα μας τις επόμενες ημέρες.

Ο κ. Καλλιανος τόνισε χαρακτηριστικά πως “σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία την Τετάρτη θα μας απασχολήσουν βροχές και καταιγίδες. Κυρίως την Τρίτη επηρέασε τα κεντρικά και νότια της Χώρας και στα Επτάνησα, δηλαδή στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά αλλά και σε περιοχές του νοτίου Αιγαίου όπου εκδηλώνονταν κατά διαστήματα βροχοπτώσεις ασθενούς έως και μέτριας έντασης – ενδεχομένως και τοπικές καταιγίδες που, ίσως, να έχουν και έντονο χαρακτήρα.

Κρήτη, Δωδεκάνησα και νησιά Ανατολικού Αιγαίου θα χτυπηθούν την Τετάρτη

Τετάρτη, αύριο, θα περιοριστούν τα φαινόμενα στα ανατολικά και νότια νησιωτικά τμήματα, δηλαδή στις περιοχές της Κρήτης, των Δωδεκανήσων, των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου και θα μας αποχαιρετήσει σταδιακά η κακοκαιρία η οποία μας επηρέαζε τις τελευταίες μέρες και, έτσι, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, φαίνεται ότι από την Πέμπτη ο καιρός θα βελτιωθεί σημαντικά για τις περισσότερες περιοχές της χώρας, θα έχουν μεγαλύτερα διαστήματα με ηλιοφάνεια.

Πως θα είναι ο καιρός την 28η Οκτωβρίου

Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο θα έλεγα, γενικά, καλός ο καιρός και Κυριακή με άνοδο της θερμοκρασίας γύρω στους 20 με 22 βαθμούς Κελσίου μέγιστη θερμοκρασία μέσα στο προσεχές Σαββατοκύριακο, αργά το μεσημέρι στις πεδινές περιοχές, στις ευπαθείς στη ζέστη περιοχές, ενώ αν κοιτάξουμε μακροπρόθεσμα, τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία δείχνουν πάλι μεταβολή του καιρού από την Κυριακή και την Δευτέρα και στη συνέχεια θα δώσω ένα μεγάλο ερωτηματικό γιατί, ακόμα, είναι μακριά μέχρι τότε και, ίσως, έχουμε πάλι μεταβολή του καιρού με βροχοπτώσεις, οι οποίες από την ερχόμενη, πια, Δευτέρα θα μας απασχολήσουν για τις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Ωστόσο, κρατάμε το γεγονός ότι βελτιώνεται ο καιρός από την Τετάρτη και Πέμπτη, κυρίως Πέμπτη και στη συνέχεια για τις περισσότερες περιοχές θα παραμείνει καλός μέχρι και το Σαββατοκύριακο και σε βάθος χρόνου φαίνεται πάλι από Κυριακή – Δευτέρα, κυρίως Δευτέρα, να έχουμε μεταβολή καιρού, αν, τελικά, επιβεβαιωθούν, τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία. Αυτά, να δούμε και τις επόμενες ημέρες για να είμαστε και πιο κοντά στην πραγματική, έτσι, μεταβολή του καιρού αν θα έρθει από την ερχόμενη Δευτέρα ή όχι”.

Καιρός: Αναλυτική πρόγνωση για την Τετάρτη, 24.10.2018

Αττική

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές.
Άνεμοι: Βόρειοι 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί ασθενείς.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Αρχικά αίθριος. μετά το μεσημέρι θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία από το βράδυ βορειοδυτικοί 5 με 7 και τη νύχτα τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Αρχικά αίθριος, από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και τις βραδινές ώρες θα σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές.
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Από το βράδυ από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στην κεντρική Μακεδονία τη νύχτα τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα νότια.
Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5, που από το απόγευμα και από τα βόρεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα νότια με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία τη νύχτα από τα βόρεια βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 13 έως 21 βαθμούς Κέλσιου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες με εξασθένηση από τις βραδινές ώρες.
Άνεμοι: Στα ανατολικά νότιοι 3 με 4 και στα δυτικά βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ, που από το απόγευμα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα Δωδεκάνησα σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: Στα νότια νότιοι 3 με 5 στρεφόμενοι βαθμιαία σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Στα βόρεια βόρειοι 3 με 4 ενισχυόμενοι από τη νύχτα σε 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Καιρός Τελευταίες ειδήσεις