Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Καιρός για… μέσα – Κρύο και θερμοκρασίες υπό το μηδέν

καιρός
Φωτογραφία αρχείου

Άκρως χειμωνιάτικος ο καιρός την ερχόμενη εβδομάδα. Η πρόγνωση του μετεωρολόγου Νίκου Καντερέ στο newsit.gr.

Προσαρμοσμένος στις απαιτήσεις του lockdown χωρίς έντονα φαινόμενα, αλλά με ελεγχόμενο κρύο, θα είναι ο καιρός καθ’ όλη την διάρκεια της εβδομάδας στη χώρα μας. 

Όπως αναφέρει στο newsit.gr ο μετεωρολόγος Νίκος Καντερές σε πολλές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας το θερμόμετρο τη νύχτα μπορεί να πέσει ακόμα και κάτω από τους -5 βαθμούς Κελσίου.
“Από σήμερα Κυριακή και μέχρι το ερχόμενο Σάββατο ο καιρός θα διατηρηθεί σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα, χωρίς έντονα καιρικά φαινόμενα. Ίσως κάποιες ασθενείς βροχές σημειωθούν στα πεδινά χωρίς κάτι το ιδιαίτερο, όπως και τα λίγα χιόνια στα βουνά θα σταματήσουν να πέφτουν κι αυτά σιγά σιγά”.

Κρύο και βοριάδες έως 7 μποφόρ 

“Το χαρακτηριστικό αυτή της εβδομάδας θα είναι το κρύο, κυρίως στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα όπου, τη νύχτα θα σημειωθούν αρνητικές θερμοκρασίες που μπορεί να φτάσουν ακόμα και τους -5, -6 βαθμούς Κελσίου, καθώς και οι βοριάδες που θα είναι ενισχυμένοι γενικά στα ανατολικά και κυρίως στο Αιγαίο από 5 έως 7 μποφόρ”.

Ο καιρός αύριο

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, αύριο, Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2020, αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στην Εύβοια, τις Σποράδες και τη βόρεια Κρήτη.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις έως 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, ωστόσο από την Τρίτη ο υδράργυρος θα πέσει ξανά.

Καιρός Τελευταίες ειδήσεις