Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Καιρός – Καλλιάνος: Κακοκαιρία εξπρές την 28η Οκτωβρίου (video)

καιρός
Φωτογραφία αρχείου

Ραγδαία μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός από τα μεσάνυχτα της Τρίτης. Η νέα κακοκαιρία που ονομάστηκε Κίρκη και θα “χτυπήσει” σχεδόν ολόκληρη τη χώρα ανήμερα της εθνικής επετείου. Αναλυτική πρόγνωση για την Ελλάδα και πότε περιμένουμε να φτιάξουν οι καιρικές συνθήκες.

Στην εκπομπή “LIVE NEWS” και τον Νίκο Ευαγγελάτο, στο MEGA, μίλησε την Δευτέρα, 26.10.2020, ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος, αναφορικά με την κακοκαιρία – εξπρές που αναμένεται να χτυπήσει τη χώρα την 28η Οκτωβρίου.

«Θα έχουμε μια αρκετά σοβαρή μεταβολή του καιρού από τα μεσάνυχτα της Τρίτης. Τα πρώτα τμήματα που θα επηρεάσει θα είναι το νότιο Ιόνιο και τη δυτική Πελοπόννησο, με μπόρες, βροχές, τοπικές καταιγίδες και τοπικές χαλαζοπτώσεις. Μέσα στην Τετάρτη τα φαινόμενα θα επηρεάσουν όλη τη χώρα, πλην της Μακεδονίας. Θα έχουμε γενικευμένες βροχοπτώσεις στις περισσότερες περιοχές της χώρας», είπε ο Γιάννης Καλλιάνος.

Click4more: Καιρός: Και εγένετο… Κίρκη! Πού και πότε θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία

«Δεν θα είναι απλά φθινοπωρινός καιρός. Θα έχουμε δυνατές βροχές και καταιγίδες. Θα έλεγα ότι θα πρέπει να είναι προσεχτικοί οι κάτοικοι του νοτίου Ιονίου, της Πελοποννήσου, αλλά και των περιοχών της Θεσσαλίας και της ανατολικής Στερεάς. Προς το βράδυ της Τετάρτης θα έχουμε δυνατά φαινόμενα και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου», πρόσθεσε ο ίδιος.

Δείτε την πρόγνωση του Γιάνη Καλλιάνου στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου

Καιρός: Το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο που εξέδωσε νωρίτερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, ο καιρός θα αρχίσει να χαλάει από το βράδυ της Τρίτης (27-10-20) και από τα δυτικά – νοτιοδυτικά.

Κακοκαιρία θα επικρατήσει την Τετάρτη (28-10-20 ημέρα της Εθνικής Εορτής) στις περισσότερες περιοχές της χώρας με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές που θα συνοδεύονται από χαλάζι και ενισχυμένους ανέμους.

Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν:

1. Από αργά το βράδυ της Τρίτης (27-10-20) το Ιόνιο, κυρίως τα νησιά του κεντρικού και νοτίου Ιονίου και πιθανώς τα νότια τμήματα της Πελοποννήσου.

2. Από τις πρώτες ώρες της Τετάρτης (28-10-20 Εθνική Εορτή) η Πελοπόννησος, η Κρήτη, βαθμιαία η Στερεά Ελλάδα (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και η Εύβοια. Από το μεσημέρι η Θεσσαλία, οι Σποράδες, τα νότια τμήματα της Ηπείρου και οι Κυκλάδες. Από το απόγευμα τα Δωδεκάνησα και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου. Από τις βραδινές ώρες η Κεντρική και η Ανατολική Μακεδονία και η Θράκη.

Πότε θα υποχωρήσει η κακοκαιρία

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα θα αρχίσουν να εξασθενούν από το απόγευμα της Τετάρτης στα νησιά του Ιονίου και τη δυτική ηπειρωτική χώρα. Επίσης, από τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά και την Κρήτη και από το απόγευμα της Πέμπτης (29-10-20) και στις υπόλοιπες περιοχές.

Καιρός Τελευταίες ειδήσεις