Παρασκευή, 26 Απρ.
15oC Αθήνα

Καιρός: Καρέ καρέ η σφοδρή κακοκαιρία – Εντυπωσιακές εικόνες από το διάστημα!

Καιρός: Καρέ καρέ η σφοδρή κακοκαιρία – Εντυπωσιακές εικόνες από το διάστημα!

Την κακοκαιρία που έπληξε την Ελλάδα κατέγραψε καρέ καρέ ο μετεωρολογικός δορυφόρος “Meteosat 11” και πρόσφερε εντυπωσιακές εικόνες.

Στο εντυπωσιακό βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, με αφορμή την κακοκαιρία που έπληξε την Ελλάδα, απεικονίζονται τα έντονα φαινόμενα, όπως αυτά αποτυπώνονται από τον ευρωπαϊκό μετεωρολογικό δορυφόρο Meteosat-11 της EUMETSAT.

Μάλιστα, αντιληπτοί από το διάστημα γίνονται και οι 32.000 (!) κεραυνοί που καταγράφηκαν την Πέμπτη (3.10.2019) και την Παρασκευή (4.10.2019) πάνω από τον ελλαδικό χώρο.

Υπενθυμίζεται ότι οι ισχυρές καταιγίδες, βροχοπτώσεις και χαλαζοπτώσεις προκάλεσαν σειρά προβλημάτων σ’ όλη την χώρα, με τα περισσότερα από αυτά να εντοπίζονται στην Κεφαλλονιά, τη Θράκη και τη Θεσσαλία.

Τα όμορφα χωριά όμορφα πνίγονται.Αγ. Ευφημία τώρα.

Gepostet von Παναγής Καβαλλιεράτος am Donnerstag, 3. Oktober 2019

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα υψηλότερα ύψη βροχής καταγράφηκαν στην Ιθάκη και στην Ξάνθη, όπου έπεσαν 86 και 83, αντίστοιχα, χιλιοστά (mm).

Ψύχρα στη Βόρεια Ελλάδα, καύσωνας (!) στα Χανιά

Εν τω μεταξύ, άκρως εντυπωσιακή και εκ διαμέτρου αντίθετη ήταν η διαφορά θερμοκρασίας ανάμεσα σε  Μακεδονία – Θράκη και το Νότιο Αιγαίο.

Απόδειξη ήταν το γεγονός ότι ενώ στα ηπειρωτικά εξελίσσονταν ισχυρά καιρικά φαινόμενα, στην περιοχή της Κρήτης ο υδράργυρος ξεπερνούσε τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Μάλιστα, στα Χανιά, το θερμόμετρο έδειξε έως και 37,6 βαθμούς Κελσίου.

Επιστροφή κακοκαιρίας από τη Δευτέρα (7.10.2019)

Παρότι οι βροχές και οι μπόρες θα υποχωρήσουν στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου (5 & 6.10.2019), οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν για νέο κύμα κακοκαιρίας από τη Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου.

Καιρός Τελευταίες ειδήσεις