Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Καιρός: Καταιγίδες και χαλάζι και σήμερα – Έπεσαν πάνω από 4.200 κεραυνοί τη Δευτέρα

Καιρός: Καταιγίδες και χαλάζι και σήμερα  – Έπεσαν πάνω από 4.200 κεραυνοί τη Δευτέρα

Ο καιρός συνεχίζει να έχει σκαμπανεβάσματα, καθώς και σήμερα σε πολλές περιοχές θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται και με χαλάζι. Πάνω από 4.200 κεραυνοί έπεσαν την Δευτέρα.

Ο άστατος καιρός θα κάνει και σήμερα την εμφάνισή του με τα φαινόμενα είναι ακραία σε αρκετές περιοχές. Σήμερα Τρίτη, αρχικά αναμένονται νεφώσεις στα ανατολικά ηπειρωτικά και στο βορειοδυτικό Αιγαίο, με πιθανότητα βροχών ή καταιγίδων τοπικού χαρακτήρα. Από τις μεσημεριανές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες με κατά τόπους ισχυρά φαινόμενα, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια και ιδιαίτερα στα ορεινά. Σε ορισμένες περιπτώσεις τα έντονα φαινόμενα θα συνοδευτούν από χαλαζοπτώσεις. Παροδικές βροχές ή καταιγίδες θα εκδηλωθούν επίσης σε νησιωτικά τμήματα του Ανατολικού Αιγαίου και κατά τόπους στα Δωδεκάνησα.

Έπεσαν πάνω από 4.200 κεραυνοί

Στο μεταξύ, βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους ήσαν ιδιαίτερα ισχυρές, εκδηλώθηκαν τη Δευτέρα στα ηπειρωτικά τμήματα της χώρας και στο Ανατολικό Αιγαίο. Το σύστημα εντοπισμού κεραυνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ) «ΖΕΥΣ» κατέγραψε μέχρι χθες το βράδυ περισσότερους από 4.200 κεραυνούς.

Στις περιοχές που επηρεάστηκαν κατ’ εξοχήν, σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία meteo του ΕΑΑ, συμπεριλαμβάνονται τα νότια τμήματα του Υμηττού και τα νότια παράλια της Αττικής, με έμφαση στην περιοχή της Βάρης, όπου έπεσαν 39 χιλιοστά βροχής, η δεύτερη μεγαλύτερη ποσότητα νερού πανελλαδικά μετά τα Λυκόχια Αρκαδίας (42 χιλιοστά).

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πρόσκαιρες τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές στη Μακεδονία.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 33 και κατά τόπους 34 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές στη Θεσσαλία, την κεντρική Στερεά και την Πελοπόννησο.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Γενικά αίθριος. Το μεσημέρι και το απόγευμα παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών όμβρων ή μεμονωμένων καταιγίδων στα ορεινά της Κρήτης.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 29 και στην Κρήτη έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πρόσκαιρες τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Αττική
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βόρειοι τοπικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση του καιρού για αύριο Τετάρτη (19.06.2019)

Λίγες νεφώσεις οι οποίες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και στα ηπειρωτικά σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Καιρός Τελευταίες ειδήσεις