Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα

Καιρός: Κρύο, χιόνια και καταιγίδες – Που θα χτυπήσει η κακοκαιρία

καιρός

Χειμωνιάτικος ο καιρός σήμερα με βροχές, έντονες καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της δυτικής και βόρειας χώρας, αλλά και χιόνια στα ορεινά.

Τα χιόνια θα περιοριστούν από τα 800 μέτρα και πάνω, ο καιρός όμως φέρνει έντονα φαινόμενα με βροχές και καταιγίδες.
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές. Πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων από το μεσημέρι στα θαλάσσια -παραθαλάσσια τμήματα κυρίως της κεντρικής και της ανατολικής Μακεδονίας. Τα φαινόμενα είναι πιθανόν να είναι κατά τόπους έντονα. Χιόνια στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας (από 700 μέτρα). Ανεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασια: από 05 έως 11 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά διαστήματα θα είναι έντονα . Χιόνια στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς (από 800 μέτρα). Ανεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το βράδυ. Θερμοκρασια: από 08 έως 15 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες και τη νότια Πελοπόννησο θα είναι κατά διαστήματα έντονα. Χιόνια στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς (από 800 μέτρα). Ανεμοι: στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Στα νότια νότιοι 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασια: από 07 έως 13 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανόν να είναι κατά διαστήματα έντονα. Anεμού: από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασια: από 12 έως 16 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα στα Δωδεκάνησα και από το μεσημέρι και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Ανεμοι: στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 τοπικά έως 7 και στα νότια νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασια: από 11 έως 17 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές. Πιθανότητα πρόσκαιρης καταιγίδας από το μεσημέρι. Ανεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 και βαθμιαία νότιοι τοπικά έως 5 μποφόρ. Θερμοκρασια: από 07 έως 14 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές. Μεμονωμένες καταιγίδες στα θαλάσσια παραθαλάσσια τμήματα και λίγα χιόνια στα ορεινά. Ανεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα νότια και ανατολικά 5 τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασια: από 06 έως 11 βαθμούς κελσίου.

Πρόγνωση για την Πέμπτη 22-02-2018

Καιρός: νεφώσεις με βροχές. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα Δυτικά και την ανατολική νησιωτική χώρα. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Τα φαινόμενα, που θα είναι κατά Διαστήματα ισχυρά, βαθμιαία και από τα δυτικά θα εξασθενήσουν. Ανεμοι: στα βορειοανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 κατά τόπους 6 μποφόρ. Στα υπόλοιπα από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και τις πρωινές ώρες στο Αιγαίο έως 5 μποφόρ. Θερμοκρασια: σε μικρή άνοδο.

 

Καιρός Τελευταίες ειδήσεις