Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Καιρός: Κύμα κακοκαιρίας από το πρωί της Κυριακής (03/11)

Καιρός: Κύμα κακοκαιρίας από το πρωί της Κυριακής (03/11)
Φωτογραφία αρχείου

Άστατος θα είναι ο καιρός το πρωί της Κυριακής (03.11.2019) στο Ιόνιο και στην Ήπειρο με βροχές και καταιγίδες, που μέχρι το απόγευμα θα επεκταθούν στα υπόλοιπα δυτικά ηπειρωτικά και στα ορεινά της Μακεδονίας, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Ο καιρός θα επιδεινωθεί σταδιακά, ενώ οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες στα δυτικά και στα νότια. Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 6 έως 19 βαθμούς, στη υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 5 έως 20, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 8 έως 22, στα νησιά του Ιονίου από 17 έως 20, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 10 έως 21, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 13 έως 21 (στη Ρόδο τοπικά έως 23) και στην Κρήτη από 11 έως 24.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, σταδιακά όμως θα γίνουν νότιοι 4 έως 6 και στο Βόρειο Αιγαίο έως 7 μποφόρ. Εξαίρεση αποτελεί η περιοχή των Δωδεκανήσων, όπου δεν θα ξεπεράσουν τα 4 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες και νοτιοανατολικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ.

Click4more: Καιρός: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια, από το μεσημέρι όμως θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις που προς το βράδυ θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, από το πρωί όμως θα γίνουν νότιοι 2 έως 4 μποφόρ. Η ορατότητα κατά τη διάρκεια της νύχτας θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 15 έως 21 βαθμούς.
Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις, που σταδιακά θα πυκνώσουν και από το απόγευμα υπάρχει πιθανότητα για τοπικές βροχές στα ορεινά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις έως 3 και από το απόγευμα έως 4 μποφόρ. Η ορατότητα κατά τη διάρκεια της νύχτας θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 12 έως 19 βαθμούς.

Καιρός: Η πρόγνωση της ΕΜΥ για την Κυριακή (03.11.2019)

Στα δυτικά νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στο Ιόνιο και την Ήπειρο και σταδιακά και στα υπόλοιπα. Τα φαινόμενα από αργά το απόγευμα θα ενταθούν και θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις που από το μεσημέρι στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και την Κρήτη θα πυκνώσουν και τις βραδινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες στα ανατολικά τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι στα δυτικά νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά εως 7 μποφόρ. Στα ανατολικά μεταβλητοί 3 με 4 που γρήγορα θα στραφούν σε νότιους νοτιοανατολικούς και από το απόγευμα θα ενισχυθούν τοπικά στο Αιγαίο σε 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο στα ανατολικά.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Αίθριος. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις που από το μεσημέρι θα πυκνώσουν και τη νύχτα είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικές βροχές.
Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς, βαθμιαία νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 και τη νύχτα έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που από το μεσημέρι θα πυκνώσουν. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις βραδινές ώρες.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που από το μεσημέρι θα πυκνώσουν και το βράδυ θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 και από το απόγευμα 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στο Ιόνιο και την Ήπειρο και σταδιακά και στα υπόλοιπα. Από αργά το απόγευμα τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που από το μεσημέρι θα πυκνώσουν και τη νύχτα θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες στη Θεσσαλία.
Άνεμοι: Αρχικά μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία νότιοι νοτιοανατολικοί με σταδιακή ενίσχυση από το απόγευμα στα 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που από το μεσημέρι θα πυκνώσουν. Τη νύχτα θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές στην Κρήτη.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 με σταδιακή ενίσχυση από το απόγευμα στα 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που το βράδυ θα αυξηθούν.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 από το απόγευμα 4 με 5 και στα βόρεια τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Καιρός Τελευταίες ειδήσεις