Τρίτη, 7 Μαΐ
24oC Αθήνα

Καιρός: Νέο απαγορευτικό απόπλου και… πεσμένα δέντρα παντού!

Καιρός: Νέο απαγορευτικό απόπλου και… πεσμένα δέντρα παντού!
Φωτογραφία Eurokinissi

Οι θυελλώδεις άνεμοι που φτάνουν μέχρι και τα 10 μποφόρ εξακολουθούν να προκαλούν προβλήματα σε όλη τη χώρα. Ο καιρός θα συνεχίσει να μας ταλαιπωρεί και τις επόμενες μέρες.

Εν αναμονή του μεσογειακού κυκλώνα που μπορεί να “χτυπήσει” στο Νότιο Ιόνιο, η κακοκαιρία “Ξενοφών” συνεχίζει για ακόμη μια μέρα να σαρώνει τα πάντα στο πέρασμά της. Οι ισχυροί άνεμοι είναι το κύριο χαρακτηριστικό και ο καιρός δεν αναμένεται να βελτιωθεί άμεσα.

Για ακόμη μια μέρα είναι δεμένα τα πλοία στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων που σαρώνουν όλη τη χώρα και κατά τόπους φτάνουν ακόμη και τα 10 μποφόρ! Κλειστή είναι και η γραμμή Παλούκια – Πέραμα όπως και το Ρίο – Αντίρριο. Δεν εκτελείται κανένα δρομολόγιο για τον Αργοσαρωνικό.

Κλειστές είναι και οι πορθμιακές γραμμές: Αρκίτσα – Αιδηψός, Γλύφα Φθιώτιδας – Αγιόκαμπος Εύβοιας, Αγία Μαρίνα – Νέα Στύρα, Καβάλα – Πρίνος, Αλεξανδρούπολη – Σαμοθράκη, Ηγουμενίτσα – Λευκίμμη. Η γραμμή Ηγουμενίτσα – Κέρκυρα είναι ανοιχτή έως τις 09:00 και μετά η κατάσταση θα εξεταστεί ξανά. Ανοιχτή είναι η γραμμή Κεραμωτή – Λιμένας Θάσου.

Από Κυλλήνη προς Κεφαλονιά και Ζάκυνθο δεν έχει απαγορευτικό αλλά οι πλοίαρχοι δεν εκτελούν τα δρομολόγια διότι κρίνουν ότι οι συνθήκες που επικρατούν είναι δυσμενέστερες από τις αναγραφόμενες στο δελτίο.

Στο λιμάνι της Αίγινας με τη βοήθεια ρυμουλκού, οδηγήθηκε χθες ιστιοφόρο σκάφος με δύο αλλοδαπούς επιβαίνοντες που έμεινε ακυβέρνητο λόγω μηχανικής βλάβης και κοπής του ιστίου του στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Αίγινας και Σαλαμίνας. Στο σημείο όπου έπνεαν άνεμοι έντασης 7 μποφόρ έσπευσε ρυμουλκό, φορτηγό πλοίο και πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του λιμενικού.

Σε πολλές περιοχές της Αττικής έχουν πέσει δέντρα και κάδοι… «σουλατσάρουν» στους δρόμους, με την Πυροσβεστική να έχει δεχτεί μέσα σε ένα 24ωρο 355 (!) κλήσεις για κοπές δέντρων και αφαιρέσεις αντικειμένων. Και αυτό μόνο στην Αττική!

Εξαιτίας των πολύ δυνατών ανέμων έχει αποφασιστεί να μείνουν σήμερα Πέμπτη (27.09.2018) κλειστά τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί στο δήμο Σαρωνικού.

Στη Ζάκυνθο, το τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου κάλεσε τους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και ζήτησε από τους οδηγούς να είναι πολύ προσεκτικοί. Με απόφαση του δημάρχου Ζακύνθου Παύλου Κολοκοτσά κλειστά θα μείνουν τα σχολεία όλου του νησιού.

Ο καιρός σήμερα

Ο Ξενοφών είναι ακόμη εδώ και φέρνει βροχές, αλλά και ισχυρές καταιγίδες, ενώ στα πελάγη οι άνεμοι θα φτάσουν και τα 10 μποφόρ σήμερα Πέμπτη. Ο καιρός δείχνει το άγριο πρόσωπό του κυρίως στο Ιόνιο, την Πελοπόννησο και την Κρήτη, ενώ φέρνει βροχές στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Αττική, την Πελοπόννησο και τα νησιά στο νότιο Αιγαίο.

Πολλές περιοχές έχουν χαμηλές θερμοκρασίες το πρωί. Σήμερα η Καστοριά ξύπνησε με 3 βαθμούς ενώ τα Τρίκαλα με 5 βαθμούς Κελσίου

Η πρόγνωση του καιρού για σήμερα Πέμπτη

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά 7 με 8 και πρόσκαιρα έως 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 11 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στα νότια με τοπικές βροχές και βαθμιαία στα νότια σποραδικές καταιγίδες από το απόγευμα τοπικά ισχυρές.
Άνεμοι: βορειοανατολικοί 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ και στο νότιο Ιόνιο 9 τοπικά 10 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 17 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: στη Θεσσαλία λίγες παροδικές νεφώσεις. Στα υπόλοιπα νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία στην νότια Πελοπόννησο σποραδικές καταιγίδες από το απόγευμα τοπικά ισχυρές.
Άνεμοι: βορειοανατολικοί 6 με 8 στα ανατολικά και νότια 9 και τοπικά 10 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από βορρά προς νότο.
Θερμοκρασία: από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία στην Κρήτη σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές.
Άνεμοι: βορειοανατολικοί 7 με 9 και τοπικά 10 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από 16 έως έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στη νότια Κρήτη 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα Δωδεκάνησα όπου υπάρχει πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων.
Άνεμοι: στα βόρεια βορειοανατολικοί 8 με 9 και τοπικά 10 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Στα νότια βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7 και βαθμιαία νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές.
Άνεμοι: βορειοανατολικοί 7 με 8 και στα ανατολικά 9 με 10 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για αύριο Παρασκευή 28-09-2018

Καιρός: στη Μακεδονία και τη Θράκη αρχικά αίθριος, βαθμιαία όμως θα αναπτυχτούν νεφώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα δυτικά και νότια, κατά τόπους ισχυρές στο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.
Άνεμοι: στα νοτιοανατολικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Στα υπόλοιπα βορειοανατολικοί 6 με 8 και στα πελάγη τοπικά 9 μποφόρ με εξασθένηση.
Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΙΡΗΝΗ ΜΙΛΗ

Καιρός Τελευταίες ειδήσεις