Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Καιρός: Νέο κύμα κακοκαιρίας με βροχές, καταιγίδες και χιόνια

Καιρός: Νέο κύμα κακοκαιρίας με βροχές, καταιγίδες και χιόνια

Νέο κύμα κακοκαιρίας καταφθάνει από σήμερα. Ο καιρός φέρνει ξανά βροχές καταιγίδες, αλλά και χιόνια στα ορεινά την ώρα που στις νότιες περιοχές της χώρας τα σύννεφα θα φέρουν και σκόνη από την Αφρική.

Ο καιρός για σήμερα Τρίτη, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές βαθμιαία από τα δυτικά, οι οποίες σταδιακά θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες στα θαλάσσια – παραθαλάσσια που πιθανώς το βράδυ στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη να είναι τοπικά ισχυρές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Μακεδονίας. Εξασθένηση των φαινομένων τη νύχτα στα δυτικά. Ανεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ, στρεφόμενοι τη νύχτα σε νοτίους στα ανατολικά έως 7 μποφόρ. Θερμοκρασια: από 03 έως 11 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, κατά τόπους πυκνές στα ορεινά της Ηπείρου. Ανεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7, στρεφόμενοι από αργά το απόγευμα σε νοτιοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασια: από 04 έως 15 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και από το απόγευμα κυρίως στα νότια θαλάσσια – παραθαλάσσια μεμονωμένες καταιγίδες. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά. Ανεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και από το απόγευμα στα ανατολικά και τα νότια τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασια: από 04 έως 15 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν και από αργά το απόγευμα στα δυτικά θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Ανεμοι: νοτιοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία το απόγευμα από τα δυτικά νότιοι 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασια: από 09 έως 16 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές από το απόγευμα, οι οποίες βαθμιαία στα βόρεια θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες, πιθανόν τη νύχτα τοπικά ισχυρές. Ανεμοι: στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 και το βράδυ 6 με 7 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ στρεφόμενοι από αργά το απόγευμα σε νοτίους νοτιοανατολικούς 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασια: από 10 έως 17 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Βαθμιαία θα σημειωθούν τοπικές βροχές ενώ από τις απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Ανεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και μετά το μεσημέρι βαθμιαία 6 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασια: από 06 έως 15 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές, οι οποίες βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια – παραθαλάσσια. Εξασθένηση των φαινομένων αργά τη νύχτα. Ανεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 και στο Θερμαϊκό τοπικά έως 6 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ. Θερμοκρασια: από 04 έως 09 βαθμούς κελσίου.

Πρόγνωση για αύριο Τετάρτη 23-01-2019

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα Εκδηλωθούν κυρίως στα θαλάσσια – παραθαλάσσια, όπου πιθανώς στα Δυτικά, βαθμιαία στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη Θράκη θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά καθώς και στα κεντρικά και βόρεια ημιορεινά όπου θα είναι κατά τόπους πυκνές. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα νότια. Ανεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Σταδιακά από το βράδυ στο Ιόνιο θα στραφούν σε δυτικών διευθύνσεων 5 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασια: σε μικρή πτώση στα βόρεια.

Καιρός Τελευταίες ειδήσεις