Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Καιρός – Ο “Αντίνοος” χτύπησε σε Κορινθία και Σκόπελο

καιρός Αντίνοος

Ο “Αντίνοος”… ξέσπασε σε Κορινθία και Σκόπελο.
Δύσκολη νύχτα με πλημμύρες και δρόμους ποτάμια.
Δεκάδες κλήσεις στην Πυροσβεστική και απεγκλωβισμοί οδηγών από τα αυτοκίνητά τους.
Που θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες.
Ο καιρός σήμερα, αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ.

Ο καιρός δείχνει ξανά το άγριο πρόσωπό του, καθώς η κακοκαιρία που ονομάστηκε “Αντίνοος” βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και το βράδυ της Τρίτης προς την Τετάρτη (17.07.2019) χτύπησε στην Κορινθία και τη Σκόπελο! Από χθες, άλλωστε, η ΕΜΥ έχει εκδώσει νέο έκτακτο δελτίο επικίνδυνων φαινομένων.

Πλημμυρισμένοι δρόμοι, οδηγοί εγκλωβισμένοι στα αυτοκίνητά τους και δρόμοι ποτάμια. Αυτή ήταν η εικόνα το βράδυ της Τρίτης στην Κορινθία, καθώς ο “Αντίνοος” προκάλεσε πλήθος προβλημάτων και συναγερμό στην Πυροσβεστική, που κλήθηκε για απάντληση υδάτων και απεγκλωβισμό οδηγών από τα ακινητοποιημένα αυτοκίνητά τους.

Συνολικά εννέα άνθρωποι απομακρύνθηκαν από άνδρες της Πυροσβεστικής καθώς είχαν εγκλωβιστεί σε αυτοκίνητα που ακινητοποιήθηκαν σε πλημμυρισμένους δρόμους.

Εξαιτίας των ισχυρών βροχοπτώσεων που προκάλεσε ο «Αντίνοος», η Πυροσβεστική στην Κορινθία κινητοποίησε 83 πυροσβέστες και 37 οχήματα για παροχή βοήθειας, ενώ δέχτηκε συνολικά 46 κλήσεις για άντληση υδάτων.

Κινητοποιήθηκαν:

12 οχήματα από ΔΙ.Π.Υ.Ν. Κορινθίας, 5 οχήματα από ΠΕ.ΠΥ.Δ Πελοποννήσου και 5 οχήματα από το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (Μ.Ε.Τ.Π.Ε.) με έναν αξιωματικό της 1ης ΕΜΑΚ

1 πεζοπόρο τμήμα της Περιφέρειας Πελοποννήσου και 1 πεζοπόρο τμήμα από την 1η ΕΜΑΚ καθώς και

12 επιχειρησιακοί αξιωματικοί

Πραγματοποιήθηκε διάσωση 9 ατόμων από 5 ΕΙΧ οχήματα, τα οποία μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο.

Δείτε εικόνες από την Κόρινθο

Ο «Αντίνοος» σε Σκόπελο και Σκιάθο

Η κακοκαιρία «χτύπησε» και στις Σποράδες, με τους δρόμους στη Σκόπελο να μετατρέπονται σε ποτάμια και τη μετακίνηση να γίνεται με πολύ μεγάλη δυσκολία στα καλντερίμια του νησιού!

Το παρακάτω video και οι φωτογραφίες καταγράφουν τις εικόνες από την κακοκαιρία…

Στη Σκιάθο, η βροχόπτωση δημιούργησε προβλήματα στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής. Σύμφωνα με το skiathoslife.gr, έγιναν κλήσεις από δυο ξενοδοχεία για άντληση υδάτων και άμεσα υπήρξε κινητοποίηση για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα.

Που θα χτυπήσει σήμερα ο «Αντίνοος»

Νότιο Ιόνιο, Πελοπόννησος, ανατολική Στερεά, Θεσσαλία, Σποράδες, κεντρική και βόρεια Εύβοια θα βρεθούν σήμερα Τετάρτη (17.07.2019) στο επίκεντρο της κακοκαιρίας. Θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους θα είναι ισχυρές.

Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από τα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα βόρεια.

Ο καιρός σήμερα – Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στην κεντρική Μακεδονία σποραδικές καταιγίδες τις πρώτες πρωινές και εκ νέου τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με βελτίωση το βράδυ. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στο Θρακικό το πρωί τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες τις πρώτες πρωινές και τις απογευματινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες οι οποίες τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Τα φαινόμενα από το απόγευμα σταδιακά θα σταματήσουν.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την κεντρική και βόρεια Εύβοια με εξασθένηση από το μεσημέρι. Βελτίωση του καιρού από το βράδυ.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στην Κρήτη σποραδικές καταιγίδες. Από αργά το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και κυρίως στα Δωδεκάνησα σποραδικές καταιγίδες. Σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και από το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα βόρεια τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς ισχυρές τις πρώτες πρωινές ώρες κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Σταδιακά τα φαινόμενα θα σταματήσουν και από το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και από το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ που γρήγορα θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο Πέμπτη 18-07-2019

Στην Κρήτη νεφώσεις με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες και σταδιακή βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, αλλά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και τοπικά στο Αιγαίο 5 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Με πληροφορίες και από korinthostv.gr, skiathoslife.gr

Καιρός Τελευταίες ειδήσεις