Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Καιρός: Ο Ξενοφών από το Διάστημα! – Έτσι μας χτύπησε ο μεσογειακός κυκλώνας [video]

Καιρός: Ο Ξενοφών από το Διάστημα! – Έτσι μας χτύπησε ο μεσογειακός κυκλώνας [video]

– Από τις 28 Σεπτεμβρίου έως την 1η Οκτωβρίου ο μεσογειακός κυκλώνας “σάρωσε” τη χώρα
– Άφησε πίσω του τρεις αγνοούμενους και απίστευτες καταστροφές
– Στο βίντεο μπορείτε να δείτε με πόση σφοδρότητα χτύπησε συγκεκριμένες περιοχές

Το Εθνικό Αστεροσκοπείο έδωσε στην δημοσιότητα ένα εντυπωσιακό βίντεο το οποίο δείχνει την πορεία του μεσογειακού κυκλώνα που χτύπησε την Ελλάδα από τις 28 Σεπτεμβρίου έως την 1η Οκτωβρίου. Ο μεσογειακός κυκλώνας που το εθνικό αστεροσκοπείο ονόμασε Ξενοφώντα και οι ξένοι Ζορμπά, άφησε στο πέρασμά του τρεις αγνοούμενους και μεγάλες υλικές καταστροφές. Στο βίντεο μπορείτε να δείτε ξεκάθαρα την πορεία της κακοκαιρίας όπως την κατέγραψαν οι δορυφόροι και όλες τις φάσεις του, μέρα με την μέρα.

Είναι πραγματικά εντυπωσιακό το πόσο καθαρά φαίνεται το πέρασμα του κυκλώνα από τις περιοχές της Πελοποννήσου και της Εύβοιας που επλήγησαν περισσότερο από την κακοκαιρία. Και καταλήγει την 1η Οκτωβρίου όπου εξασθενεί σημαντικά και αυτό αποτυπώνεται από τον δορυφόρο.

Το βίντεο βασίζεται σε διαδοχικές δορυφορικές εικόνες του κυκλώνα, έπειτα από σχετική επεξεργασία τους από τους ερευνητές του Εθνικού Αστεροσκοπείου/meteo.gr.

Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο με το πέρασμα του μεσογειακού κυκλώνα

Οι τελευταίες βροχές του μεσογειακού κυκλώνα Ξενοφώντα

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, τα μεγαλύτερα ύψη βροχής κατά τη διάρκεια της Δευτέρας 1 Οκτωβρίου καταγράφηκαν στην Κύμη Ευβοίας (50 χιλιοστά), στη Στενή Ευβοίας (49 χιλιοστά), στους Μεταξάδες Έβρου (45 χιλιοστά), στην Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρας (38 χιλιοστά), στη Σκόπελο (31 χιλιοστά), στην Ορεστιάδα και στη Σκιάθο (30 χιλιοστά).

Καιρός Τελευταίες ειδήσεις