Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Καιρός: «Πάγωσε» η Δυτική Μακεδονία! Που θα χιονίσει σήμερα

Καιρός: «Πάγωσε» η Δυτική Μακεδονία! Που θα χιονίσει σήμερα

«Πάγωσε» η Δυτική Μακεδονία, όπου τα θερμόμετρα πλησίασαν τους -14 βαθμούς! Έστρωσε… χαλάζι τα ξημερώματα στη Σύρο, στα λευκά και τα βόρεια προάστια της Αττικής, κλειστά στο σχολεία στο Λασίθι. Πως θα είναι ο καιρός σήμερα…

Χιόνια στα ορεινά, ακόμη και στα βόρεια προάστια της Αττικής, χαλάζι στη Σύρο, κλειστά σχολεία στην Κρήτη είναι το… σημερινό σκηνικό. Αν και ο καιρός βελτιώνεται κάπως τις επόμενες ώρες, το κρύο θα μας «συντροφεύσει» και το Σαββατοκύριακο.

Τα βόρεια προάστια της Αττικής, όπως ο Διόνυσος, ο Άγιος Στέφανος, έχουν ντυθεί από χθες στα… λευκά, όπως άλλωστε και η Ιπποκράτειος Πολιτεία. Η Πάρνηθα και τη Πεντέλη είναι επίσης κάτασπρες.

Click4more Ειδυλλιακές εικόνες στη χιονισμένη Κρήτη! “Πανηγυρίζουν” οι μαθητές για τα κλειστά σχολεία

Η κακοκαιρία σαρώνει όλη τη χώρα. Στην Κρήτη, Εξαιτίας του χιονιού, κλειστά θα είναι σήμερα όλα τα σχολεία στο δήμο Οροπεδίου Λασιθίου. Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος της περιοχής Γιάννης Στεφανάκης, λόγω του χιονιού δεν εξασφαλίζεται η ασφαλής μετάβαση των μαθητών στα σχολεία, «όποτε η λήψη της απόφασης για κλείσιμο υπήρξε επιβεβλημένη». Στη Σύρο, λίγο μετά τις 2 τα ξημερώματα, το χαλάζι… στρώθηκε στους δρόμους.

“Σιβηρία”!

Νωρίς το πρωί της Παρασκευής, σημειώθηκε παγετός στα ορεινά και ημιορεινά αλλά και σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου της κεντρικής και βόρειας χώρας.

Στον… «πάγο» μπήκε ιδιαίτερα τη Δυτική Μακεδονία, όπου καταγράφηκαν πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Χαρακτηριστικά, σύμφωνα με το meteo.gr, στο Νέο Καύκασο Φλώρινας η ελάχιστη θερμοκρασία -13.7 ενώ στη Φλώρινα έφτασε τους -11.3 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε που καταγράφηκαν οι χαμηλότερες ελάχιστες θερμοκρασίες

Ο καιρός σήμερα

Στα δυτικά και τη Μακεδονία, ο καιρός θα είναι βελτιωμένος. Στα ανατολικά και τα νότια, αναμένονται τοπικές βροχές ή χιονόνερο και στη Κρήτη πιθανώς σποραδικές καταιγίδες. Παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της κεντρικής χώρας και από το απόγευμα της Θράκης.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 και στα νοτιοανατολικά τοπικά 8 μποφόρ.

Click4more Η λιακάδα στη Σύρο σταμάτησε απότομα! Το χαλάζι κάλυψε δρόμους και χωράφι

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια όπου κατά τόπους θα είναι ισχυρός.

Αναλυτικά ο καιρός σήμερα

ΑΘΗΝΑ, ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες, με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και χιονοπτώσεις στα ορεινά – ημιορεινά καθώς και σε περιοχές στα βόρεια με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο 400 μέτρα).
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 08 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 02 έως 06 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία γενικά αίθριος.
Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες από το βράδυ με χιονόνερο ή χιόνι στη Θράκη.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -6 (μείον έξι) έως 06 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος με παροδικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και πρόσκαιρα στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -04 (μείον 4) έως 13 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια όπου τις πρωινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή χιονόνερο και χιονοπτώσεις στα ορεινά – ημιορεινά καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο 200-400 μέτρα).
Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και το πρωί στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -02 (μείον 2) έως 09 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και χιόνια στα ορεινά της Κρήτης με πιθανές μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις πρωινές ώρες στα ανατολικά. Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ με εξασθένηση τη νύχτα.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες με βροχές ή χιονόνερο. Στα Δωδεκάνησα νεφώσεις με βροχές με βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο Σάββατο 08-02-2020

Στα δυτικά λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα νοτιοδυτικά. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις παροδικά αυξημένες, κυρίως στα ανατολικά και τα νότια, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της κεντρικής και τις πρωινές ώρες της βόρειας χώρας. Τις βραδινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια τα φαινόμενα θα σταματήσουν.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6, στο Αιγαίο τοπικά 7 και τις πρωινές ώρες πρόσκαιρα έως 8 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από τα βόρεια.
Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια, όπου κατά τόπους θα είναι ισχυρός.

Με πληροφορίες και από meteo.gr

Καιρός Τελευταίες ειδήσεις