Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Καιρός: Πρωτοχρονιά στην… κατάψυξη!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Ο χιονιάς αρχίζει σιγά σιγά να υποχωρεί αλλά το 2017 “μπαίνει” με κρύο και χιόνια στις Κυκλάδες, την Κρήτη και μέχρι το μεσημέρι της Πρωτοχρονιάς στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια. Η θερμοκρασία ανεβαίνει λίγο αλλά η χώρα δεν βγαίνει… εντελώς από την κατάψυξη στην οποία μπήκε τις προηγούμενες μέρες!

Χαρακτηριστικό του κρύου που θα επικρατήσει και την πρώτη μέρα του 2017 το γεγονός πως ο υδράργυρος θα πέσει σε κάποιες περιοχές ακόμη και τους -8 βαθμούς!

Η άνοδος της θερμοκρασίας θα έχει να κάνει ως προς τις μέγιστες τιμές της. Παγετός κατά τόπους ισχυρός στα ηπειρωτικά και περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες κυρίως στα δυτικά και βόρεια.

Ο καιρός την Πρωτοχρονιά – Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ

Μακεδονία, Θράκη – Καιρός: στη δυτική Μακεδονία γενικά αίθριος. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες στη Χαλκιδική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη όπου θα σημειωθούν πρόσκαιρες χιονοπτώσεις. Άνεμοί: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: από -08 έως 10 ηθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος – Καιρός: λίγες νεφώσεις. Άνεμοι: βόρειοι 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: από -01 έως 12 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο από -06 έως 06 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος – Καιρός: νεφώσεις με χιονόνερο η χιόνι κυρίως στην Εύβοια και την ανατολική Στερεά που μέχρι το μεσημέρι θα σταματήσουν. Βαθμιαία βελτίωση του καιρού το απόγευμα από τα βόρεια. Άνεμοι: βόρειοι 4 με 5 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία: από -07 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη – Καιρός: νεφώσεις με χιονόνερο η ασθενείς χιονοπτώσεις που βαθμιαία θα περιοριστούν στην Κρήτη και μέχρι το βράδυ στα ορεινά. Πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων από το μεσημέρι κυρίως στα ανατολικά. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα δυτικά το πρωί πρόσκαιρα 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 03 έως 09 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα – Καιρός: νεφώσεις με χιονόνερο η χιόνι. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα Δωδεκάνησα όπου υπάρχει και πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και νωρίς το πρωί στα βόρεια τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 02 έως 09 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική – Καιρός: νεφώσεις με χιονόνερο η ασθενείς χιονοπτώσεις στα βόρεια και ανατολικά κατά περιόδους τις πρωινές ώρες. Σταδιακή βελτίωση του καιρού από αργά το απόγευμα. Άνεμοι: βόρειοι 4 με 5 και από το απόγευμα 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 01 έως 06 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη – Καιρός: γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις στα ανατολικά τις πρώτες πρωινές ώρες. Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 μποφόρ και βαθμιαία ασθενείς. Θερμοκρασία: από -01 έως 06 βαθμούς Κελσίου. 

Ο καιρός την πρώτη εβδομάδα του 2017

Δευτέρα 02-01-2017 – Καιρός: γενικά αίθριος και μόνο στη δυτική Ελλάδα, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές κυρίως στις νοτιότερες περιοχές και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και τοπικά στα νότια 5 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο. Παγετός κατά τόπους στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά.

Τρίτη 03-01-2017 – Καιρός: στα δυτικά, τα νότια και την ανατολική νησιωτική χώρα Νεφώσεις με τοπικές βροχές και στις νοτιότερες θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές σποραδικές καταιγίδες. Στα υπόλοιπα αρχικά αίθριος, βαθμιαία όμως από το μεσημέρι και από τα βόρεια θα αναπτυχτούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα βορειοδυτικά. Χιονιά θα πέσουν στην ήπειρο και τη δυτική Μακεδονία. Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα δυτικά και νότια τοπικά 6 μποφόρ. Βαθμιαία στο βόρειο Ιόνιο θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Σε μικρή περαιτέρω άνοδο.

Τέταρτη 04-01-2017 – Καιρός: στη Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις με τοπικές βροχές, λίγα χιόνια στα ορεινά και βαθμιαία βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα, νεφώσεις με τοπικές βροχές και στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές σποραδικές καταιγίδες, αρχικά στα δυτικά και νότια και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές ενώ λίγα χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά. Από το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα και στις υπόλοιπες περιοχές θα εξασθενήσουν. Άνεμοι: στα βόρεια από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές από νότιες διευθύνσεις 4 με 6, στρεφόμενοι στα δυτικά σε βόρειους βορειοδυτικούς 5 με 6 μποφόρ και πιθανώς στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Πέμπτη 05-01-2017 – Καιρός: στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα, λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές σποραδικές καταιγίδες, ενώ χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά. Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Από το απόγευμα και από τα βόρεια βαθμιαία από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: σε πτώση από τα βόρεια. Παγετός τη νύχτα στα βόρεια.

Παρασκευή 06-01-2017 Θεοφάνεια – Καιρός: στα βορειοδυτικά λίγες νεφώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές, στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές σποραδικές καταιγίδες και χιόνια σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές. Από το απόγευμα τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα νότια. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στα πελάγη πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: σε περαιτέρω πτώση. Παγετός τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα ηπειρωτικά.

ΟΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΣΤΟ WEATHER CENTER TOY NEWSIT.GR

Καιρός Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε