Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Καιρός: Ρημαδιό η χώρα από… λίγα λεπτά κακοκαιρίας! video

καιρός

Απίστευτες εικόνες καταστροφής μετά το… ολιγόλεπτο “ξέσπασμα” που επεφύλασσε ο καιρός.
Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι Αθηναίοι με το χαλάζι σε μέγεθος… μπάλας του γκολφ!
Εικόνες – σοκ στη Θράκη! Οι δρόμοι έγιναν χείμαρροι. Σοβαρές ζημιές από το χαλάζι στα Τρίκαλα.
Η λάσπη έθαψε αυτοκίνητα και ζώα στην Κεφαλονιά, προβλήματα και σε Στερεά και Κρήτη! Δείτε συγκλονιστικά βίντεο και διαβάστε αναλυτικά την πρόγνωση του Σαββάτου.

Και ξαφνικά… χειμώνας την Παρασκευή, 04.10.2019, αφού ο καιρός παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και μάλιστα απότομα. Σε πολλές περιοχές της χώρας, οι κάτοικοι -φορώντας ακόμη κοντομάνικα- κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν ακραία καιρικά φαινόμενα, με πλημμύρες, χαλάζι και δυνατό αέρα, από την πρώτη κιόλας, εβδομάδα του Οκτωβρίου.

Είναι δεδομένο ότι τα όσα έγιναν στην Αττική το τελευταίο διήμερο, δύσκολα θα ξεχαστούν. Αφενός την Πέμπτη, 03.10.2019, εμφανίστηκε το άκρως εντυπωσιακό shelf cloud, το οποίο “σκέπασε” τον αττικό ουρανό σε μια εικόνα… απόκοσμη.

καιρός

Αφετέρου την Παρασκευή, 04.10.2019, το χαλάζι που έπεσε δεν είχε προηγούμενο!

Για περισσότερα από πέντε λεπτά οι Αθηναίοι δεν πίστευαν στα μάτια τους βλέποντας την πυκνότητα με την οποία έπεφτε το χαλάζι αλλά και το μέγεθος που είχε σε πολλές περιοχές.

Όπως μας ενημέρωσαν αναγνώστες μας, χαλάζι έριξε στο κέντρο της Αθήνας, στο Παγκράτι, στα Ιλίσια, στην Ηλιούπολη, στον Βύρωνα, στο Παλαιό Φάληρο και στο Μαρούσι.

Το χαλάζι εκτός από πυκνό ήταν και μεγάλους μεγέθους όπως αποδεικνύουν οι φωτογραφίες και τα βίντεο που θα δείτε παρακάτω.

Η σφοδρότητα του φαινομένου ήταν τόσο μεγάλη που προκάλεσε φθορές σε ΙΧ αλλά και σε ηλιακούς θερμοσίφωνες.

Καιρός – Δείτε τις απίστευτες εικόνες στην Αττική

καιρός

Σφοδρή κακοκαιρία, όμως, είχαμε και σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα!

Καιρός – Εικόνες που κόβουν την ανάσα στη Θράκη!

Τα πρώτα πλημμυρικά φαινόμενα έκαναν την εμφάνισή τους στον Ίασμο, το πρωί της Παρασκευής, με το βουνό να κατεβάζει νερά και τους δρόμους να πλημμυρίζουν.

Οι εικόνες που ακολουθούν είναι ενδεικτικές της κατάστασης. Τα ορμητικά νερά παρέσυραν τα πάντα και στους δρόμους δεν κυκλοφορούσε ψυχή.

Καιρός: Σοβαρές ζημιές από το χαλάζι στα Τρίκαλα

Σε απόγνωση είναι εν τω μεταξύ οι βαμβακοπαραγωγοί…

Κι αυτό διότι μόνο μία νύχτα χρειάστηκε στα Τρίκαλα και για την ακρίβεια μόνο λίγα λεπτά, για να έρθει η μεγάλη καταστροφή.

Το δυνατό χαλάζι που έπεσε στις 1:45 μετά τα μεσάνυχτα, σε συνδυασμό με ισχυρούς ανέμους, σάρωσαν τις βαμβακοκαλλιέργειες.

Υπολογίζεται πως σε όλο το νομό Τρικάλων, κυρίως στις περιοχές του δήμου Φαρκαδόνας και του δήμου Τρικκαίων, επλήγησαν πάνω από 15.000 στέμματα.

Και πιο συγκεκριμένα, στα αγροκτήματα: Φανερωμένης, Πετροπόρου, Ταξιαρχών, Γλίνους, Νομής, Ριζαριού, Μεγάλων Καλυβίων, Σερβωτών κ.α.

Οι εικόνες είναι ενδεικτικές της καταστροφής…

Καιρός: Η λάσπη έθαψε αυτοκίνητα και ζώα στην Κεφαλονιά!

Εκτεταμένα προβλήματα δημιούργησε η σφοδρή κακοκαιρία που πλήττει τα Ιόνια Νησιά από χθες το βράδυ. Στην Κεφαλονιά τόνοι λάσπης προξένησαν καταστροφές στο χωριό Νύφι. Σύμφωνα με πληροφορίες από την περιοχή, μεγάλες ποσότητες, λάσπης, μπαζών και κομμένων ξύλων παρασύρθηκαν μέσα στο χωριό.

To αποτέλεσμα ήταν να θάψουν αυτοκίνητα και παλιά σπίτια, ενώ παρέσυραν και ζώα που βρέθηκαν δεκάδες μέτρα μακριά, δυστυχώς νεκρά.

Το χαλάζι έσπασε αυτοκίνητα στη Λοκρίδα

“Αυτό δεν το έχω ξαναζήσει…”, λέει κάτοικος της Λάρυμνας για τη χαλαζόπτωση που ξεκίνησε λίγο πριν τις 12.00 το μεσημέρι στην περιοχή της Λοκρίδας.

“Η δύναμη που έπεφτε ήταν τόσο μεγάλη όπου όσα αυτοκίνητα δεν ήταν σκεπασμένα έχουν υποστεί υλικές ζημιές, από μικρές λακκούβες μέχρι σπασίματα. Πραγματικά δεν θυμάμαι κάτι αντίστοιχο τα τελευταία χρόνια”. Αυτά έλεγε πολίτης, για την κακοκαιρία που έπληξε τη Λοκρίδα, λίγο πριν τις 12.00 το μεσημέρι.

Προβλήματα στα Χανιά

Στην εθνική οδό Χανίων-Ρεθύμνου, στην περιοχή μετά τον Άγιο Φανούριο όπου πέρυσι είχε εκδηλωθεί μεγάλη πυρκαγιά, έπεσαν στο δρόμο κομμάτια από δέντρα και κλαδιά, ενώ στο τμήμα της εθνικής οδού λίγο πριν από την είσοδο προς Βρύσες, μεγάλο κομμάτι από δέντρο έπεσε πάνω σε όχημα που βρισκόταν σε κίνηση, προκαλώντας του υλικές ζημιές, χωρίς ωστόσο να υπάρχει τραυματισμός του οδηγού.

Καιρός – Αναλυτική πρόγνωση για το Σάββατο, 05.10.2019, σε ολόκληρη τη χώρα

Ο καιρός αύριο σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες και σταδιακή βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα σχετικά βελτιωμένος καιρός, με τοπικές βροχές μικρής διάρκειας.

Οι άνεμοι στα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση και στην υπόλοιπη χώρα από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Ο καιρός αύριο – Αναλυτική πρόγνωση

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Παροδικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα στο Σαρωνικό έως 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.

Θερμοκρασία: Από 16 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές τις πρώτες πρωινές ώρες. Τα φαινόμενα το μεσημέρι θα εξασθενήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση.

Θερμοκρασία: Από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές. Από αργά το βράδυ στα βορειοδυτικά θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες.

Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Από το βράδυ στα βόρεια θα στραφούν σε νότιους 3 με 4 μποφόρ

Θερμοκρασία: Από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πρόσκαιρες τοπικές βροχές στα βόρεια μέχρι το μεσημέρι.

Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 14 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στην Κρήτη, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και το απόγευμα πρόσκαιρα ο καιρός θα βελτιωθεί.

Άνεμοι: Στα βόρεια μεταβλητοί 3 με 4 και στα υπόλοιπα από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 19 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Με πληροφορίες από: lamianow, trikalaola, inkefalonia

Καιρός Τελευταίες ειδήσεις