Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Καιρός: Σε εξέλιξη το κύμα κακοκαιρίας – Δεν θα… υποχωρήσει σύντομα

Καιρός: Σε εξέλιξη το κύμα κακοκαιρίας – Δεν θα… υποχωρήσει σύντομα

Ο καιρός δείχνει ξανά το βροχερό του πρόσωπο και όλα δείχνουν ότι η κακοκαιρία που είναι σε πλήρη εξέλιξη, δεν θα υποχωρήσει άμεσα. Ήδη, από νωρίς το πρωί της Δευτέρας (08.04.2019) βρέχει συνεχώς στην Αττική.

Από το πρωί της Δευτέρας το νέο κύμα κακοκαιρίας που περίμεναν οι μετεωρολόγοι είναι… εδώ και όλα δείχνουν πως ο καιρός θα παραμείνει βροχερός σε αρκετές περιοχές της χώρας καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Οι σημαντικότερες βροχοπτώσεις έως τις 10:00 το πρωί έχουν καταγραφεί στη δυτική Ελλάδα. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, έντονα φαινόμενα θα εκδηλωθούν σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα. Στις περιοχές που θα επηρεαστούν από καταιγίδες (πιθανόν ισχυρές) συμπεριλαμβάνεται ο νομός Αττικής και η πόλη της Αθήνας.

Δείτε τις εκτιμώμενες βροχοπτώσεις από τις μεσημεριανές ώρες της Δευτέρας έως και τις βραδινές ώρες της Τετάρτης

Για το υπόλοιπο της Δευτέρας, βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με τα εντονότερα φαινόμενα να εντοπίζονται αρχικά στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, στην κεντρική Μακεδονία και στις Κυκλάδες και στη συνέχεια στα ανατολικά νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου, στην ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη. Οι καταιγίδες θα είναι κατά τόπους ισχυρές και ενδέχεται να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νοτιοδυτικές κυρίως διευθύνσεις με εντάσεις έως 7 μποφόρ και ενδεχομένως πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ.

Αύριο Τρίτη (09.04.2019) βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν σε αρκετές περιοχές της χώρας με μικρότερη ωστόσο ένταση σε σχέση με σήμερα. Τα εντονότερα φαινόμενα θα εντοπίζονται στη δυτική Ελλάδα, στα βόρεια ηπειρωτικά και στο ανατολικό Αιγαίο, ενώ στην Κρήτη τα φαινόμενα θα είναι λίγα και πολύ τοπικού χαρακτήρα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές έως νοτιοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 8 μποφόρ. Στο χάρτη που ακολουθεί διακρίνονται οι περιοχές όπου οι άνεμοι αναμένεται να ξεπεράσουν τα 7 μποφόρ.

Ο καιρός σήμερα – Η πρόγνωση της ΕΜΥ

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία και στα υπόλοιπα. Τα φαινόμενα που θα είναι κατά τόπους ισχυρά, το βράδυ στα δυτικά θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα στα ανατολικά νοτιοανατολικοί.
Θερμοκρασία: από 07 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μεγίστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες τόπους ισχυρές.
Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 που θα βαθμιαία θα ενισχυθούν στα 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 09 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές, που γρήγορα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Τα φαινόμενα που θα είναι κατά τόπους ισχυρά, το βραδύ στα νότια θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ που θα γίνουν δυτικοί με την ιδία ένταση.
Θερμοκρασία: από 06 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές και βαθμιαία καταιγίδες. Τα φαινόμενα που θα είναι πιθανώς κατά τόπους ισχυρά, τη νύχτα θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ που θα στραφούν σε δυτικούς 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα ενταθούν και θα είναι κατά τόπους ισχυρά.
Άνεμοι: νοτιοανατολικοί 4 με 5 που θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Αττική
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές που γρήγορα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Τα φαινόμενα που θα είναι κατά τόπους ισχυρά το βράδυ θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: νότιοι 4 με 5 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς ίδιας έντασης.
Θερμοκρασία: από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες, κατά διαστήματα ισχυρές.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Τελευταίες ειδήσεις