Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Καιρός σήμερα: Χαλάει με μπόρες και βροχές – Πού θα είναι έντονα τα φαινόμενα

Καιρός σήμερα: Χαλάει με μπόρες και βροχές – Πού θα είναι έντονα τα φαινόμενα
ΑΠΕ ΜΠΕ

«Χαλάει» ο καιρός σήμερα, Παρασκευή (19.03.2021) με βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Θα χιονίσει στα βουνά, ενώ ο υδράργυρος θα ανέβει λίγο στα νότια.

Ο καιρός σήμερα σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Τοπικές βροχές προβλέπονται στις περισσότερες περιοχές. Σποραδικές καταιγίδες στο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, τη Θράκη, τις Κυκλάδες και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι ισχυρά στα νοτιοδυτικά και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τις πρωινές ώρες.
Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά, κυρίως της κεντρικής και βόρειας χώρας.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα νότια. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους τις πρωινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά.

Καιρός σήμερα – Αναλυτική πρόγνωση

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές τις πρωινές και τις βραδινές ώρες.
Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ που βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Από το απόγευμα θα στραφούν σε ανατολικούς 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές τις πρωινές και τις βραδινές ώρες.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 μποφόρ. Από νωρίς το απόγευμα θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός σήμερα – Υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά θαλάσσια – παραθαλάσσια μέχρι το μεσημέρι. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ που βαθμιαία από το απόγευμα θα στραφούν σε ανατολικών διευθύνσεων με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Στα βόρεια λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν. Στα νότια νεφώσεις με βροχές, και τις πρωινές και νυχτερινές ώρες σποραδικές καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά.
Ανεμοι: Βόρειοι 3 με 4 και στο νότιο Ιόνιο το πρωί δυτικοί 5 με 6 μποφόρ, με γρήγορη εξασθένηση. Από τη νύχτα θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 17 και στα βόρεια έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα νότια, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και τις πρωινές και νυχτερινές ώρες, σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στη νότια Πελοπόννησο τις πρωινές ώρες πιθανώς να είναι έντονα. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά.
Ανεμοι: Στα νότια δυτικοί νοτιοδυτικοί 6 με 7 και από το απόγευμα 4 με 6 μποφόρ. Στα βόρεια δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5, που από το απόγευμα θα στραφούν σε ανατολικούς νοτιοανατολικούς 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Στις Κυκλάδες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μέχρι το μεσημέρι μεμονωμένες καταιγίδες.
Στην Κρήτη λίγες νεφώσεις που από το βράδυ θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και τη νύχτα στα δυτικά σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 5 με 6 και στις Κυκλάδες 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι. Τη νύχτα θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μέχρι το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές. Στα Δωδεκάνησα λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 5 με 6 και το πρωί στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τοπικά 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Από το βράδυ θα στραφούν σε ανατολικούς νοτιοανατολικούς 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 ως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

 

Καιρός Τελευταίες ειδήσεις