Παρασκευή, 29 Μαρ.
20oC Αθήνα

Καιρός: Συναγερμός για την επικείμενη σφοδρή κακοκαιρία “Ιανός” – Έκτακτα μέτρα

Καιρός: Συναγερμός για την επικείμενη σφοδρή κακοκαιρία “Ιανός” – Έκτακτα μέτρα
Intime Αρχείο

Ο “Ιανός” έρχεται και… μετατρέπει άμεσα το καλοκαίρι σε “παρελθόν”! Πού και πότε θα “χτυπήσει” η κακοκαιρία. Δεν… γλιτώνει η Αττική. Διαβάστε αναλυτικά τι περιμένουμε τις επόμενες ημέρες.

Ο καιρός κι ο “Ιανός”! Την πλήρη επιφυλακή στην Πυροσβεστική, την ΕΛ.ΑΣ αλλά την Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, προκάλεσε η αναμενόμενη “επίσκεψη” της κακοκαιρίας “Ιανός”, που χαρακτηρίζεται και ως Μεσογειακός κυκλώνας.

Το μεσημέρι της Τετάρτης (16.09.2020) πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη στην Γ.Γ Πολιτικής Προστασίας προκειμένου να ληφθούν μέτρα, ώστε να είναι έτοιμος ο Κρατικός Μηχανισμός, καθώς η κακοκαιρία που αναμένεται θα είναι σφοδρή με δυνατούς ανέμους και έντονες βροχόπτωσης στις περισσότερες περιφέρειες της χώρας.

Click4more: Καιρός: Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ για τον… Ιανό! Καταιγίδες και πολύ θυελλώδεις άνεμοι

Στην σύσκεψη στην οποία πήραν μέρος όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, αποφασίστηκε η πλήρης ενεργοποίηση του κρατικού μηχανισμού και κυρίως των Υπηρεσιών αιχμής, ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που είναι δυνατόν να προκύψουν από την έντονη κακοκαιρία, κυρίως αυτά των πλημμυρικών φαινομένων.

Click4more: Καιρός: Ο “Ιανός” θα χτυπήσει δυνατά την Αττική – Άνεμοι 10 μποφόρ

Η Πυροσβεστική στην Αττική, αλλά και στις υπόλοιπες περιοχές που αναμένεται να πλήξει η κακοκαιρία, θα πραγματοποιήσει διασπορά δυνάμεων ώστε να υπάρχει άμεση επέμβαση, ενώ η ΕΛ.ΑΣ επίσης θα βρίσκεται σε επιφυλακή για να συνδράμει το έργο του Πυροσβεστικού Σώματος και να προβεί σε απεγκλωβισμούς ατόμων εάν αυτό χρειαστεί.

Δείτε και την ανάρτηση που έκανε ο μετεωρολόγος και διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς για το πού βρίσκεται… live το σύστημα που θα μας επηρεάσει

Καιρός: Ο “Ιανός” θα χτυπήσει δυνατά την Αττική – Άνεμοι 10 μποφόρ

Όπως σας έχει ήδη πληροφορήσει το newsit.gr, ο καιρός χαλάει απότομα και όχι μόνο έρχονται βροχές αλλά και θυελλώδεις άνεμοι, που θα φτάσουν ακόμη και τα 10 μποφόρ. Δύσκολο, καιρικά, το Σαββατοκύριακο που έρχεται…

Η ΕΜΥ προβλέπει πως όλο το 24ωρο την Παρασκευή (18.09.2020) οι άνεμοι θα είναι τόσο ισχυροί που θα φτάσουν ακόμη και τα 10 μποφόρ. Ο καιρός θα χαλάσει από αύριο και μέχρι την Κυριακή. 

Το βαρομετρικό χαμηλό που θα περάσει από τη χώρα μας θα δημιουργήσει απότομες αλλαγές της διεύθυνσης των ανέμων.

Καιρός: Θα “χτυπηθεί” δυνατά η Αττική

Η επιδείνωση του καιρού θα είναι ιδιαίτερα έντονη στην Αττική όπως εκτίμησε ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος. 

Η κακοκαρία που έρχεται και έχει ονομαστεί “Ιανός” θα διαρκέσει τρεις μέρες, αφού θα ξεκινήσει από το απόγευμα της Πέμπτης και από το Ιόνιο και θα “φτάσει” την Κυριακή στο νοτιοανατολικό Αιγαίο. 

Click4more Καιρός: Έρχεται ο “Ιανός”! Καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι – Πότε θα ξεκινήσει το “σφυροκόπημα”

“Η Αττική θα βρεθεί στο επίκεντρο των καταιγίδων από το ξημέρωμα της Παρασκευής μέχρι κατά διαστήματα και τις προμεσημβρινές ώρες του Σαββάτου”, προέβλεψε ο Γιάννης Καλλιάνος σε ανάρτησή του στη σελίδα του στο Fecebook.

Έκρινε δε ότι χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή διότι υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο και για τοπικές χαλαζοπτώσεις.

“Πέρα από την Αττική, θα επηρεαστούν με πολύ δυνατά φαινόμενα το Ιόνιο, η Πελοπόννησος, η υπόλοιπη Στερεά, η Εύβοια, οι Κυκλάδες και προς το τελείωμα της κακοκαιρίας (την Κυριακή) η Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Προσοχή στους σφοδρούς ανέμους που θα προκαλέσουν προβλήματα στο Ιόνιο και τα δυτικά παράκτια ηπειρωτικά τμήματα”, σημειώνει ο Γιάννης Καλλιάνος.

Η ΑΤΤΙΚΗ ΘΑ "ΧΤΥΠΗΘΕΙ" ΔΥΝΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΧοντρικά αυτές είναι οι περιοχές (εικόνα) που θα επηρεαστούν από την…

Gepostet von Γιάννης ΚαλλιάνοςΑ am Mittwoch, 16. September 2020

Ρεπορτάζ: Θεοδόσης Πάνου

Καιρός Τελευταίες ειδήσεις