Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Καιρός: Τα ντοκουμέντα της τραγωδίας με νεκρό οδηγό στις Σέρρες – Δείτε το βίντεο από τον χείμαρρο!

ΦΩΤΟ από Τηλεόραση Alpha
ΦΩΤΟ από Τηλεόραση Alpha

Η επιδείνωση του καιρού στις Σέρρες στοίχισε τη ζωή σε έναν άτυχο οδηγό, που παγιδεύτηκε μέσα στο αυτοκίνητό του, στο ρέμα Κρουσοβίτη του Σιδηρόκαστρου, που βλέπετε…

Νεκρό ανέσυραν δύτες της ΕΜΑΚ έναν άντρα από το όχημα που έπεσε στο ρέμα Κρουσοβίτη στο Σιδηρόκαστρο στις Σέρρες, ενώ οι εξονυχιστικές έρευνες στην παράκτια περιοχή δεν οδήγησαν στην ανεύρεση άλλου ανθρώπου. Το όχημα έχει ανασυρθεί με γερανό της αστυνομίας και βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία ταυτοποίησης του νεκρού που ανέσυραν οι δύτες. Tα ορμητικά νερά χειμάρρου, μετά από τις σφοδρές βροχοπτώσεις, παρέσυραν το αυτοκίνητο, ενώ τονίζεται ότι στην περιοχή βρίσκονται δυνάμεις της αστυνομίας και της πυροσβεστικής, (5 πυροσβέστες με δύο οχήματα) και τέσσερις δύτες της ΕΜΑΚ.

Η πρώτη εκτίμηση είναι πως ο οδηγός που πλήρωσε με τη ζωή του την κακοκαιρία, πετάχτηκε στη θέση του συνοδηγού, όπου και άφησε την τελευταία του πνοή. Στο σημείο έφτασαν πρώτοι άντρες της πυροσβεστικής που είδαν μέσα στο όχημα ένα άτομο, χωρίς τις αισθήσεις του, στη θέση του συνοδηγού. Αυτό τους έκανε να φοβηθούν ότι μέσα στο αυτοκίνητο ίσως να υπήρχαν και άλλα παγιδευμένα άτομα. ”Δεν είχαμε καλή οπτική επαφή και δεν μπορούσαμε να διακρίνουμε τι συνέβαινε μέσα στο αυτοκίνητο” έλεγαν στο NewsIt.gr αξιωματικοί της πυροσβεστικής που έπαιρναν μέρος στις έρευνες.

Και ενώ στις Σέρρες έχουμε νεκρό από την κακοκαιρία, οι εικόνες από την κατάρρευση γέφυρας του Πηνειού στην Διάβα της Καλαμπάκας κάνουν το γύρο του διαδικτύου και προκαλούν αίσθηση. Στη γέφυρα είχαν δημιουργηθεί από νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου δίνες στο κεντρικό πηδάλιο. Ειδοποιήθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες αλλά ήταν αδύνατον να αποτρέψουν την κατάρρευση.

ΦΩΤΟ από trikalavoice.gr

ΦΩΤΟ από trikalavoice.gr

ΦΩΤΟ από trikalavoice.gr

Η πρόσβαση στη γέφυρα έχει διακοπεί, η κίνηση διοχετεύεται από άλλες γέφυρες του Πηνειού στην περιοχή, οι οποίες ωστόσο και αυτές βρίσκονται σε… οριακή κατάσταση. Μαζί με τη γέφυρα ο ποταμός παρέσυρε και ένα τεχνητό φράγμα που είχε κατασκευαστεί μόλις το περασμένο καλοκαίρι, ενώ αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι η γέφυρα ήταν κατασκευής του 1982.

ΦΩΤΟ από trikalavoice.gr

Εν τω μεταξύ εφιαλτικές ώρες έζησαν για μια ακόμη φορά οι κάτοικοι του παραλιακού μετώπου του δήμου Ναυπλίου από την σφοδρή κακοκαιριά που έπληξε τα χωρία Τολό, Πλάκα Δρεπάνου, Βιβάρι, Κάντια και Ίρια. Οι σφοδροί άνεμοι που φυσούσαν από χθες το απόγευμα, τις βραδυνές ώρες εντάθηκαν και σε συνδιασμο με τη δυνατή βροχή αλλά και τα ορμητικά κύματα της θάλασσας που βγήκαν έξω προκάλεσαν σοβαρές ζημιές σε δρόμους καταστήματα σπίτια και υπόγεια.

ΦΩΤΟ από argonafplia.gr

ΦΩΤΟ από argonafplia.gr

ΦΩΤΟ από argonafplia.gr

Πολλοί παραλιακοί δρόμοι έκλεισαν από χώματα και πέτρες που έβγαλε έξω η θάλασσα ενώ άλλοι κόπηκαν καθώς η ορμή του θαλασσινού νερού ηταν τέτοια που ξήλωσε ακόμη και την άσφαλτο. Στην Πλάκα Δρεπάνου ο παραλιακός δρόμος μέχρι τις πρωινές ώρες ηταν αδιάβατος από μπάζα λάσπη και χώματα ενώ σε κάποιο σημείο έχει κοπεί εντελώς.

Στα Ίρια το νερό της θάλασσας μπήκε σε καταστήματα και σπίτια προκαλώντας ζημιές ενώ και ο παραλιακός δρόμος εκλεισε από μπάζα. Στο σημείο από τις βραδυνές ώρες έσπευσαν συνεργεία του δήμου με σκαπτικά μηχανήματα και τον Αντιδήμαρχο Γιώργο Μπουζαλά που προσέφεραν στους πληγέντες κατοίκους την βοήθειά τους.

ΦΩΤΟ από argonafplia.gr

ΦΩΤΟ από argonafplia.gr

Τις πρωινές ώρες τις πληγείσες περιοχές επισκέφθηκε και ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος και συνομίλησε με τους κατοίκους για το πρόβλημα τις διάβρωσης των ακτών που ταλανίζει την περιοχή εδώ και χρόνια.

Πηγή: argonafplia.gr, argolikeseidhseis.grtrikalavoice.gr

 

 

Καιρός Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε