Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Καιρός: Θα παρουσιάσει βελτίωση το Σάββατο – Υποχωρούν οι καταιγίδες

Καιρός: Θα παρουσιάσει βελτίωση το Σάββατο – Υποχωρούν οι καταιγίδες

Σημάδια βελτίωσης θα παρουσιάσει αύριο Σάββατο (05.10.2019) ο καιρός με τις καταιγίδες να υποχωρούν σε Θράκη, Ανατολικό Αιγαίο και Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα φτάσουν τα επτά μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία στην Αθήνα δεν θα ξεπεράσει τους 25 βαθμούς.

Καλυτερεύει ο καιρός το Σάββατο μετά τη σημερινή κακοκαιρία, καθώς θα υπάρχουν βροχές και καταιγίδες στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, στα Δωδεκάνησα και στη Θράκη, φαινόμενα όμως που σταδιακά θα σταματήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, αναμένονται κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές τις πρωινές και κυρίως τις βραδινές ώρες στη Δυτική Ελλάδα και πιθανώς πρόσκαιρα στη Δυτική Κρήτη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 2 έως 17 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από 6 έως 22, στην Ήπειρο από 9 έως 24 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από 9 έως 26, στη Δυτική και στη Νότια Ελλάδα από 15 έως 25 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 12 έως 27, στα νησιά του Ιονίου από 16 έως 24 βαθμούς και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από δυτικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 6 μποφόρ και τοπικά 7 μποφόρ. Βορειοδυτικό ρεύμα εντάσεων 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ θα επικρατήσει στο Ιόνιο.

Στην Αττική αναμένεται βελτιωμένος καιρός, με παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι, 4 με 5 μποφόρ στα χερσαία τμήματα και ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ στο Σαρωνικό. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην πόλη της Αθήνας από 18 έως 25 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια με λίγες μόνο αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ και στα ανοικτά του Θερμαϊκού τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 12 έως 21 βαθμούς, αλλά περιφερειακά της πόλης οι ελάχιστες θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερες.

Καιρός Τελευταίες ειδήσεις