Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Καιρός τώρα: «Ηλεκτρική» καταιγίδα με 27.000 κεραυνούς σε όλη τη χώρα

Καιρός τώρα: «Ηλεκτρική» καταιγίδα με 27.000 κεραυνούς σε όλη τη χώρα

Ο καιρός δοκίμασε για τα καλά σήμερα την χώρα με ακραία φαινόμενα.
Έπεσαν 27.000 κεραυνοί, την ώρα που η θερμοκρασία στην Κρήτη άγγιξε τους 38 βαθμούς.
Δεν έχει προηγούμενο το χαλάζι στο κέντρο της Αθήνας προκαλώντας ζημιές.
Πρωτοφανείς καταστάσεις στη Κεφαλονιά όπου περιοχές της θάφτηκαν στη λάσπη.
Πολλά προβλήματα σε Αρκαδία, Κορινθία και Αργολίδα.

Δεν έχει προηγούμενο σήμερα ο καιρός με καταιγίδες και χαλάζι να χτυπούν πολλές περιοχές. Σύμφωνα με το σύστημα ανίχνευσης κεραυνών «ΖΕΥΣ» καταγράφηκαν σχεδόν 27.000 κεραυνοί.

Ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις εκδηλώθηκαν και εξακολουθούν να εκδηλώνονται σε πολλές περιοχές. Σύμφωνα με το βροχόπτωσης δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών που έχει στη διάθεσή του το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών / meteo.gr , τα μεγαλύτερα ύψη βροχής καταγράφονται στην Ιθάκη με 86 χιλιοστά και στην Ξάνθη με 83 χιλιοστά.

Τέλος εντυπωσιακή ήταν η θερμοκρασιακή διαφορά μεταξύ της Βόρειας Ελλάδας και του Νοτίου Αιγαίου τις μεσημεριανές ώρες, κάτι που είχαμε τονίσει και στις προγνώσεις μας. Στη Βόρεια Ελλάδα μετά τη διέλευση του ψυχρού μετώπου η θερμοκρασία παρουσίασε σημαντική πτώση, ενώ στο Νότιο Αιγαίο οι νοτιάδες διατήρησαν τις θερμοκρασίες σε πολύ υψηλότερα επίπεδα.

Ιδιαίτερα μάλιστα στη Βόρεια Κρήτη οι νότιοι άνεμοι έδρασαν ως καταβάτες εκτοξεύοντας τη μέγιστη θερμοκρασία στα Χανιά στους 37,6 βαθμούς Κελσίου.

Στο χάρτη που ακολουθεί συνοψίζονται τα σημαντικότερα μετεωρολογικά γεγονότα της Παρασκευής 4 Οκτωβρίου έως τις 16:20 το απόγευμα.

Χαλάζι δίχως προηγούμενο στην Αττική!

Ο καιρός έδειξε για τα καλά τα δόντια του και στην Αττική. Για περισσότερα από πέντε λεπτά οι Αθηναίοι δεν πίστευαν στα μάτια τους βλέποντας την πυκνότητα με την οποία έπεφτε το χαλάζι αλλά και το μέγεθος που είχε σε πολλές περιοχές.

Όπως μας ενημέρωσαν αναγνώστες μας χαλάζι έριξε στο κέντρο της Αθήνας, στο Παγκράτι, στα Ιλίσια, στην Ηλιούπολη, στον Βύρωνα, στο Παλαιό Φάληρο και στο Μαρούσι. Το χαλάζι εκτός από πυκνό ήταν και μεγάλους μεγέθους όπως αποδεικνύουν οι φωτογραφίες και τα βίντεο που θα δείτε παρακάτω. Η σφοδρότητα του φαινομένου ήταν τόσο μεγάλη που προκάλεσε φθορές σε ΙΧ αλλά και σε ηλιακούς θερμοσίφωνες.

Δείτε και εικόνες από το χαλάζι

Νωρίτερα, σφοδρός ανεμοστρόβιλος σάρωσε τα πάντα προκαλώντας καταστροφές στον Ασπρόπυργο. Η σφοδρότητα του φαινομένου ήταν τέτοια που παρέσυρε οικιακές συσκευές σε εταιρεία Logistics. Οι εικόνες από το σημείο είναι εντυπωσιακές.

Από τους νομούς Αρκαδίας, Κορινθίας και Αργολίδας πέρασε επίσης το μέτωπο που νωρίς σήμερα Παρασκευή έπληξε τη δυτική Ελλάδα, προκαλώντας εκτεταμένα προβλήματα σε διάφορες περιοχές της χώρας, ενώ καταιγίδες αυτή την ώρα πλήττουν και την κεντρική Εύβοια.

Εικόνα από τις πλημμύρες στην Τρίπολη

 

Η λάσπη έθαψε αυτοκίνητα και ζώα στην Κεφαλονιά

Στην Κεφαλονιά τόνοι λάσπης προξένησαν καταστροφές στο χωριό Νύφι. Σύμφωνα με πληροφορίες από την περιοχή, μεγάλες ποσότητες, λάσπης, μπαζών και κομμένων ξύλων παρασύρθηκαν μέσα στο χωριό.

To αποτέλεσμα ήταν να θάψουν αυτοκίνητα και παλιά σπίτια, ενώ παρέσυραν και ζώα που βρέθηκαν δεκάδες μέτρα μακριά, δυστυχώς νεκρά.

Αυτή τη στιγμή συνεργεία του Δήμου, με σκαπτικά μηχανήματα και φορτηγά προσπαθούν να επαναφέρουν την ομαλότητα στο Νύφι, όπου ευτυχώς δεν έχει αναφερθεί κάποιος τραυματισμός ανθρώπου.

 

 

Καιρός Τελευταίες ειδήσεις