Δευτέρα, 6 Μαΐ
15oC Αθήνα

Καιρός… τρελός! Σχεδόν 40 βαθμοί στο Βέλγιο! Συναγερμός για την Παναγία των Παρισίων!

Φωτογραφία Αρχείου: Reuters

Ο καιρός δείχνει ξανά τα δόντια του στην βόρεια Ευρώπη, όπου καταγράφονται απίστευτα ρεκόρ υψηλών θερμοκρασιών. Τι συμβαίνει με την Παναγία των Παρισίων.

Ο υδράργυρος εκτοξεύτηκε στους 39,9 βαθμούς Κελσίου σήμερα, Τετάρτη 24.07.2019, στο Βέλγιο (!) στη στρατιωτική βάση Κλάιν Μπρόγκελ, στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας, ένα ιστορικό ρεκόρ στη χώρα. Την ανακοίνωση για τα… τρελά που “δίνει” ο καιρός έκανε ο Ντάβιντ Ντεχενάου, επικεφαλής μετεωρολόγος στο βασιλικό μετεωρολογικό Ινστιτούτο (IRM).

Τα θερμόμετρα έδειξαν 38,9 βαθμούς Κελσίου νωρίς το απόγευμα, κατόπιν 39,9 βαθμούς, ήτοι «η υψηλότερη θερμοκρασία που έχει ποτέ σημειωθεί στο Βέλγιο από την έναρξη των καταγραφών το 1833» υπογράμμισε ο επιστήμονας σε μήνυμα του στο Twitter.

Πρόκειται για ένα «προσωρινό» ρεκόρ, διευκρίνισε ο ίδιος, στο ίδιο tweet, καθώς αναμένεται περαιτέρω αύξηση της θερμοκρασίας έως το βράδυ της Παρασκευής.

Καιρός: Ο καύσωνας απειλεί τον κατεστραμμένο από τη φωτιά Καθεδρικό Ναό της Παναγίας των Παρισίων

Η αποπνικτική ζέστη που σαρώνει τη Γαλλία θέτει τον κίνδυνο να επιταχυνθεί η κατάρρευση του θολωτού τρούλου της κατεστραμμένης από τη φωτιά Παναγίας των Παρισίων, προειδοποίησε σήμερα ο επικεφαλής αρχιτέκτονας του Καθεδρικού Ναού.

«Ανησυχώ πολύ για τον καύσωνα» είπε ο Φιλίπ Βιλνέβ. «Αυτό που φοβάμαι είναι ότι οι αρμοί ή η τοιχοδομή, καθώς θα στεγνώσουν (από τη ζέστη), ενδέχεται να χάσουν τη συνεκτικότητά τους, τη συνοχή τους και τα δομικά χαρακτηριστικά τους και ξαφνικά, ο θόλος θα καταρρεύσει».

Σε «πορτοκαλί» συναγερμό κηρύχθηκαν σήμερα οι 80 από τις 96 διοικητικές περιφέρειες της Γαλλίας, μπροστά στο αφόρητο κύμα καύσωνα που πλήττει τη χώρα.

Η Meteo France προβλέπει ότι το Παρίσι θα «λιώσει» κάτω από θερμοκρασίες ρεκόρ (42 βαθμοί Κελσίου αύριο Πέμπτη). Το προηγούμενο ρεκόρ ζέστης στη γαλλική πρωτεύουσα βρίσκεται στους 40,4 βαθμούς Κελσίου και καταγράφηκε το 1947.

Καιρός Τελευταίες ειδήσεις