Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες τη Δευτέρα και την Τρίτη

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες τη Δευτέρα και την Τρίτη

Με βροχές και καταιγίδες ετοιμάζεται να μας αποχαιρετίσει ο Αύγουστος. Ο καιρός αλλάζει από την αρχή της επόμενης εβδομάδας.

Βροχές και καταιγίδες τη Δευτέρα και την Τρίτη προβλέπει ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος. Ο καιρός λίγο πριν μπει ο Σεπτέμβριος βάζει τα… φθινοπωρινά του. Η αλλαγή του καιρού θα ξεκινήσει μεν από το Σαββατοκύριακο, αλλά τα πράγματα θα γίνουν πιο… δύσκολα από τη Δευτέρα.

Όπως αναφέρει ο Γιάννης Καλλιάνος, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, το Σαββατοκύριακο ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα άστατος (τοπικές βροχές και τοπικές καταιγίδες) κυρίως σε περιοχές της δυτικής ηπειρωτικής χώρας αλλά και των Επτανήσων (ίσως πολύ τοπικά και στην Κρήτη).

Και φαίνεται πως το φθινοπωρινό Σαββατοκύριακο θα είναι μόνο η αρχή. Αν τα προγνωστικά στοιχεία διατηρηθούν, η Δευτέρα και η Τρίτη θα είναι δύο βροχερές, κατά διαστήματα, ημέρες για αρκετές περιοχές της χώρας.

Δευτέρα, πρώτη μέρα της κακοκαιρίας

Τη Δευτέρα, όπως φαίνεται στον χάρτη, θα εκδηλωθούν κατά διαστήματα βροχές και κατά τόπους καταιγίδες σε αρκετές περιοχές των Επτανήσων αλλά και των περισσότερων περιοχών της ηπειρωτικής χώρας (από την κεντροανατολική Μακεδονία μέχρι και νοτιότερα στην Πελοπόννησο)

Όσο πιο αχνά τα μπλε χρώματα στο χάρτη, τόσο πιο λίγες, εξασθενημένες και τοπικού χαρακτήρα θα είναι οι βροχές. Όσο πιο σκούρα είναι και ιδιαιτέρως εάν η χρωματική κλίμακα πηγαίνει προς τις πράσινο – πορτοκαλί αποχωρήσεις, τόσο πιο έντονες η ακόμη και γενικευμένες θα είναι οι βροχοπτώσεις και οι τοπικές καταιγίδες

Τρίτη, μέρα… δεύτερη

Την Τρίτη θα συνεχίσει να είναι άστατος ο καιρός κυρίως στα κεντρικά και νότια τμήματα της χώρας (συμπεριλαμβανομένων και περιοχών των Κυκλάδων και της Κρήτης). Κατά τόπους, όπως και τη Δευτέρα, οι καταιγίδες ίσως έχουν και έντονο χαρακτήρα με τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Όσον αφορά στη θερμοκρασία, θα σημειώσει πτώση τη Δευτέρα και την Τρίτη. Ενώ τη Δευτέρα στα ανατολικά και νότια θα αγγίξει τους 33-34 βαθμούς Κελσίου (στα δυτικά ακόμη πιο χαμηλά), την Τρίτη θα σημειώσει περαιτέρω πτώση και στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας (31-32 βαθμούς κατά μέση τιμή ακόμη και στις ευπαθείς στη ζέστη περιοχές).

Τόσο τη Δευτέρα, όσο και την Τρίτη, θα πνέουν βόρειοι και βορειοδυτικοί άνεμοι στις περισσότερες θαλάσσιες περιοχές της χώρας με ένταση 4-6 και την Τρίτη 7 μποφόρ στο Αιγαίο.

Όλο το post από τον Γιάννη Καλλιάνο

Καιρός Τελευταίες ειδήσεις