Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Καιρός: Χιονίζει στην Αθήνα – Το «έστρωσε» στα Βόρεια Προάστια (pics)

Καιρός: Χιονίζει στην Αθήνα – Το «έστρωσε» στα Βόρεια Προάστια (pics)

Χιόνια πέφτουν στην Αθήνα από τα ξημερώματα. Το «έστρωσε» ήδη σε κάποιες περιοχές, πιο «light» χιονόπτωση σε άλλες. Κλειστή η Αθηνών – Λαμίας και στα δύο ρεύματα από τον κόμβο Καλυφτάκη.

Το «υποσχέθηκε» και το έκανε ο καιρός και η «Μήδεια», ο οποίος έφερε το χιόνι στην Αθήνα, αφού οι νιφάδες του πέφτουν σχεδόν σε όλες τις περιοχές της.

Ήδη στα Βόρεια Προάστια το έχει «στρώσει», ενώ χιόνι πέφτει και σε άλλες περιοχές. Ωστόσο σε κάποιες από αυτές, όπως στα Νότια Προάστια, είναι πολύ ψιλό.

Λόγω της σφοδρότητας του καιρικού φαινομένου και για λόγους ασφαλείας οδηγών και οχημάτων, η εθνική οδός από τον κόμβο Καλυφτάκη (Κηφισιά) έως τη Λαμία θα παραμείνει κλειστή.

Σε αυτή την απόφαση αναγκάστηκε να φτάσει η αστυνομία καθώς υπήρχε αδυναμία να ανοίξει η εθνική οδός σε διάφορα σημεία από το μεγάλο όγκο του χιονιού που έπεφτε και την ίδια στιγμή οι κίνδυνοι για εγκλωβισμό των αυτοκινήτων και των ανθρώπων ήταν μεγάλοι.

Οι οδηγοί ήδη με αναστροφή επιστρέφουν από τα σημεία εισόδου στον αυτοκινητόδρομο. Στο επόμενο τρίωρο θα επαναξιολογηθεί η κατάσταση.

Δείτε εικόνες

Όπως ανέλυσε στο newsit.gr ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος η επέλαση του χιονιά θα επηρεάσει τις επόμενες 48 ώρες το λεκανοπέδιο και τις νοτιότερες περιοχές της χώρας.

Click4more: Κακοκαιρία «Μήδεια»: Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί – Πού χρειάζονται αλυσίδες 

Ο Γιάννης Καλλιάνος εξηγεί πως «μέσα στη νύχτα οι χιονοπτώσεις θα επηρεάζουν πλέον τις ανατολικότερες περιοχές της χώρας όπως για παράδειγμα από το Πήλιο και νοτιότερα, την περιοχή της ανατολικής και νότιας Θεσσαλίας, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Σποράδες, τα πολύ ανατολικά, βορειοανατολικά τμήματα της Πελοποννήσου και βεβαίως τις πιο ορεινές περιοχές των Κυκλάδων και της Κρήτης».

Ωστόσο, αυτές οι χιονοπτώσεις θα διατηρηθούν μέχρι και την Τετάρτη το πρωί στις ίδιες περιοχές και παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η εξέλιξη του καιρού για την περιοχή της ανατολικής Στερεάς και φυσικά της Αττικής.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ

Σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), αύριο, Δευτέρα (15/2), στη δυτική και βόρεια χώρα παροδικές χιονοπτώσεις κυρίως τις πρωινές ώρες με βαθμιαία βελτίωση. Στα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως τις πρωινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με χιονόνερο και χιονοπτώσεις, οι οποίες θα είναι κατά τόπους πυκνές στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Σποράδες και στα ορεινά της Κρήτης.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 7 με 8, στα ανατολικά τοπικά 9 και στο Αιγαίο σε επίπεδο θύελλας έως 10 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε πολύ χαμηλά επίπεδα και θα σημειωθεί παγετός, στα κεντρικά και τα βόρεια ισχυρός. Στα βόρεια ηπειρωτικά ο παγετός θα είναι κατά τόπους ολικός.

Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ για την Δευτέρα (15/2)

ΑΘΗΝΑ – ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με χιονόνερο και χιόνια στα ορεινά – ημιορεινά καθώς και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο κυρίως στα βόρεια.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 και τοπικά 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 01 έως 06 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις τοπικά αυξημένες τις πρώτες πρωινές ώρες με παροδικές χιονοπτώσεις. Γρήγορα όμως ο καιρός θα βελτιωθεί.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -05 (μείον 5) έως 02 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις τοπικά αυξημένες κυρίως τις πρωινές ώρες με παροδικές χιονοπτώσεις. Γρήγορα όμως ο καιρός στις περισσότερες περιοχές θα βελτιωθεί.
Άνεμοι: Bόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και πρόσκαιρα στα ανατολικά τοπικά 8 με 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -09 (μείον 9) έως 02 και στη δυτική Μακεδονία από -15 (μείον 15) έως -02 (μείον 2) βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά – ημιορεινά καθώς και σε περιοχές στα κεντρικά και τα βόρεια με χαμηλότερο υψόμετρο κυρίως τις πρωινές ώρες. Γρήγορη βελτίωση αναμένεται στα βόρεια και από το απόγευμα στα νότια.
Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 5 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 02 έως 09 και στην Ήπειρο από -10 (μείον 10) έως 02 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Στα βόρεια νεφώσεις με χιονοπτώσεις, οι οποίες θα είναι κατά τόπους πυκνές στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τις Σποράδες. Στα υπόλοιπα νεφώσεις με χιονόνερο και χιόνια στα ορεινά – ημιορεινά και βαθμιαία και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8, στα ανατολικά και τα νότια 9 και τοπικά στα θαλάσσια έως 10 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -04 (μείον 4) έως 06 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια 4 με 6 χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά κυρίως της Κρήτης, όπου θα είναι κατά τόπους πυκνές.
Άνεμοι: Βόρειοι 7 με 9 και βαθμιαία τοπικά έως 10 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με χιονόνερο ή χιόνι. Στα Δωδεκάνησα νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου βορειοανατολικοί 7 με 9 και πρόσκαιρα τοπικά έως 10 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 και βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια από 00 (μηδέν) έως 04 βαθμούς.

Καιρός Τελευταίες ειδήσεις