Παρασκευή, 23 Φεβ.
17oC Αθήνα

Κακοκαιρία: Στη Λακωνία τα μεγαλύτερα ύψη βροχής σήμερα – Ο χάρτης του meteo

Κακοκαιρία: Στη Λακωνία τα μεγαλύτερα ύψη βροχής σήμερα – Ο χάρτης του meteo

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (26.01.2023) το έντονο κύμα κακοκαιρίας, με τα μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης – έως τις 10:45 το πρωί – να έχουν καταγραφεί στο Νομό Λακωνίας, σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών / meteo.gr.

Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών / meteo.gr, αξιοποιώντας δορυφορικά δεδομένα και το εκτεταμένο δίκτυο μετεωρολογικών σταθμών που έχει αναπτύξει, δημιούργησε την υπηρεσία “METEONOW”. Με χρήση δεδομένων του μετεωρολογικού δορυφόρου Meteosat – 11 και εξειδικευμένου λογισμικού απεικονίζονται σε σχεδόν πραγματικό χρόνο οι περιοχές όπου υπάρχει πιθανότητα βροχόπτωσης ή χιονόπτωσης από την σημερινή κακοκαιρία.

Στους ίδιους χάρτες, σημειώνονται και οι θέσεις όλων των ενεργών μετεωρολογικών σταθμών του δικτύου καθώς και αυτών που καταγράφουν βροχόπτωση ή χιονόπτωση.

Στην εικόνα που ακολουθεί παρουσιάζονται οι περιοχές όπου υπήρξε πιθανότητα βροχόπτωσης/χιονόπτωσης καθώς και οι σταθμοί, όπου καταγράφηκε βροχόπτωση/χιονόπτωση κατά το διάστημα 10:10 – 10:25 της Πέμπτη.

Καιρός Τελευταίες ειδήσεις