Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Μας “χαλάει” την Καθαρά Δευτέρα ο καιρός! Σφοδρή κακοκαιρία σε ολόκληρη τη χώρα κρατά τους χαρταετούς στο έδαφος! Άνεμοι κρατούν “δεμένα” τα καράβια

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

– Αναβολή στα Κούλουμα ελέω… κακοκαιρίας! Ακυρώθηκαν όλες οι εκδηλώσεις του Δήμου Αθηναίων!
– Καθαρά Δευτέρα με επιδείνωση του καιρού σε ολόκληρη τη χώρα
– Σήμερα είναι η χειρότερη ημέρα του τριημέρου
– Αναλυτική πρόβλεψη του μετεωρολόγου Νίκου Καντερέ για το newsit.gr
– Πότε θα καλυτερέψει ο καιρός μέσα στην εβδομάδα
– Δείτε σε χάρτες την πορεία των βροχών και του χιονιού σε ολόκληρη τη χώρα ανά τρίωρο

Τοπικές βροχές περιμένουμε σήμερα, Καθαρά Δευτέρα, στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Σποραδικές καταιγίδες, κυρίως τις πρωινές ώρες στα νότια. Χιόνια στα ορεινά και πιθανώς σε ημιορεινές περιοχές (700-800 μέτρα) της κεντρικής και βόρειας χώρας. τα φαινόμενα, τα οποία στα ανατολικά θα είναι κατά τόπους έντονα, βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις τοπικά 8 μποφόρ στο Αιγαίο. Πτώση της θερμοκρασίας.

Διαβάστε εδώ αναλυτικά την πρόβλεψη του καιρού για ολόκληρη τη χώρα

Οι άσχημες καιρικός συνθήκες είχαν ως αποτέλεσμα να υπάρξουν και… αναβολές των εορτασμών για τα Κούλουμα σε πολλές περιοχές της χώρας…

 

Η πρόβλεψη του μετεωρολόγου Νίκου Καντερέ

“Δυστυχώς η σημερινή Καθαρά Δευτέρα δεν είναι τόσο… Καθαρά από πλευράς καιρού διότι υπάρχει κακοκαιρία και μάλιστα η σημερινή μέρα ειναι η χειρότερη του τριημέρου”, λέει στο newsit.gr για τα κακά… μαντάτα που έφερε σήμερα ο καιρός σε όλους τους Έλληνες, ο γνωστός μετεωρολόγος, Νίκος Καντερές.

“Σε όλη τη χώρα θα εχουμε αυξημένες βροχές και διαρκείς, με αυξημένους βοριάδες στα ανατολικά και κυρίως στο Αιγαίο που φτάνουν τα 8 και 9 μποφόρ και βεβαίως υπάρχει απαγορευτικό, ενώ έχει πέσει και η θερμοκρασία” προσθέτει.

“Το συμπέρασμα είναι ότι δυστυχώς η σημερινή μέρα δεν ευνοεί για το πέταγμα του χαρταετού, καθώς εκτός από τους ανέμους ο καιρός δεν διευκολύνει για πράγμα του χαρταετού”, συνεχίζει ο ίδιος.

Πότε φτιάχνει ο καιρός

“Σε ό, τι αφορά την εξέλιξη, από αύριο βελτιώνεται ο καιρός αλλά θα παραμείνει άστατος μέχρι την Πέμπτη. Θα υπάρχουν κάποια διαστήματα βελτίωσης. Ουσιαστική βελτίωση θα υπάρχει από την Παρασκευή και κυρίως το σαββατοκύριακο, οπότε θα ανέβει αισθητά η θερμοκρασία”, αναφέρει χαρακτηριστικά ο μετεωρολόγος.

Ακούστε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού απο τον Νίκο Καντερέ:  

 

Η πορεία των βροχών ανά τρίωρο για ολόκληρη τη χώρα σήμερα, Καθαρά Δευτέρα

Η πορεία της χιονόπτωσης ανά τρίωρο για ολόκληρη τη χώρα σήμερα, Καθαρά Δευτέρα

Ακυρώσεις!

Ακυρώθηκαν λόγω της βροχόπτωσης οι μουσικές εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί από τον Δήμο Αθηναίων, για τα Κούλουμα, στον λόφο του Φιλοπάππου.

Καθαρά Δευτέρα 2016: Θα λειτουργήσουν κανονικά οι λαϊκές αγορές

Κανονικά, πάντως, γίνεται η διανομή σαρακοστιανών εδεσμάτων από τους εργαζόμενους του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου λόγω της προσέλευσης δεκάδων πολιτών από νωρίς το πρωί. Σε ανακοίνωσή του ο Δήμος αναφέρει ότι τα προϊόντα που θα περισσέψουν θα μεταφερθούν το μεσημέρι στη Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων του Ελαιώνα.

Επίσης, ο Δήμος έχει προγραμματίσει εορταστικές εκδηλώσεις όπως:

– Στις 11.00 στο Πάρκο για το Παιδί και τον Πολιτισμό – πρώην Κ.Α.Π.Α.Ψ., Παραδοσιακό γλέντι με μουσική και χορούς σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Άνω Αμπελοκήπων.

– Την ίδια ώρα στην πλατεία Πηνελόπης Δέλτα – Ελληνορώσων, παραδοσιακά κούλουμα σε συνεργασία με τη Λέσχη Φιλίας Ελληνορώσων και παραδοσιακοί χοροί από το Μουσικοχορευτικό Όμιλο «Αρίων»

– Στις 12.00 στην πλατεία Προσκόπων, στο Παγκράτι, μουσική εκδήλωση με τίτλο «Γαϊτάνι, γαϊτανάκι» με τραγούδια της Αποκριάς. Τραγουδούν: Κώστας Καντζιλιέρης και Μαρία Μανωλάκου

Καθαρά Δευτέρα: Έθιμα ανά την Ελλάδα

– Στις 20.00, στον πολυχώρο του Δήμου Αθηναίων «Άννα και Μαρία Καλουτά», μουσικοχορευτική παράσταση με μουσική και τραγούδια από τον ελληνικό κινηματογράφο με τη σοπράνο Δέσποινα Τσολάκη και τον ηθοποιό Σπύρο Μπιμπίλα. Συμμετέχουν: Παύλος Μαρόπουλος (βαρύτονος), Βενιαμίν Χατζηκουμπάρογλου (πιάνο), Δημήτρης Χριστοδούλου (ακορντεόν), Φαίδων Χαλκιάς (φυσαρμόνικα). Χορογραφίες: Κωνσταντίνος Μενούνος. Χορεύουν: Ισιδώρα Κοντοφρύου, Δήμητρα Παρτσανάκη και οι χορευτές της σχολής Bolero Dance School Academy. Καλλιτεχνική επιμέλεια: Γιάννης Παπλωματάς.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΣΤΟ WEATHER CENTER TOY NEWSIT

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
Χάρτες:
poseidon.hcmr.gr

Καιρός Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε