Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Ο καιρός τώρα στην Αθήνα – Πρόγνωση καιρού για όλη τη χώρα

καιρός

ΚΑΙΡΟΣ τώρα στην Αθήνα και πρόγνωση καιρού για όλη τη χώρα. Άστατος θα είναι ο καιρός στη χώρα, με βροχές, καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους σε πολλές περιοχές της χώρας μέχρι και αύριο Σάββατο (15.02.2020)

Σύμφωνα με το meteo οι ασθενείς βροχές που σημειώνονται στα δυτικά και βορειοδυτικά από τις πρώτες ώρες της Παρασκευής 14/02, θα ενισχυθούν σταδιακά έως το μεσημέρι, οπότε αναμένονται και σποραδικές καταιγίδες.

“Αγκαλιάζουν” όλη τη χώρα τα ακραία καιρικά φαινόμενα

Στη συνέχεια και έως τη νύχτα της Παρασκευής 14/02 προς Σάββατο 15/02 τα φαινόμενα θα επηρεάσουν το σύνολο σχεδόν της ηπειρωτικής χώρας και τα Δωδεκάνησα, με τα ισχυρότερα αυτών να εντοπίζονται στα δυτικά ηπειρωτικά.

Από τις πρώτες ώρες του Σαββάτου 15/02, βροχές και καταιγίδες αναμένονται στη Χαλκιδική, στην Ανατολική Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο και στο Αιγαίο, οι οποίες στις νησιωτικές περιοχές και στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα θα είναι κατά τόπους ισχυρές.

Βαθμιαία και έως το βράδυ του Σαββάτου 15/02, τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα και δευτερευόντως στα νοτιοανατολικά ηπειρωτικά. Στον χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζεται ο ολικός υετός έως το βράδυ του Σαββάτου 15/02 καθώς και οι περιοχές όπου αναμένονται τα ισχυρότερα φαινόμενα.

 

Δείτε εδώ αναλυτικά την πρόγνωση καιρού για σήμερα από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών – meteo.gr Ο καιρός τώρα στην Αθήνα και η πρόγνωση καιρού για τις επόμενες μέρες.

Ο καιρός στην Αθήνα

Ο καιρός σε Αθήνα και Αττική: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Μετά το μεσημέρι θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σταδιακά μεμονωμένες καταιγίδες. Aνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 08 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός τώρα στη Θεσσαλονίκη και η πρόγνωση καιρού για τις επόμενες μέρες.

Ο καιρός στην Θεσσαλονίκη

Ο καιρός στη Θεσσαλονίκη: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από το μεσημέρι μεμονωμένες καταιγίδες. Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 4, στρεφόμενοι από το βράδυ σε βόρειους 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 06 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Από το βράδυ στα δυτικά και τα βόρεια θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων 5 με 7 και τη νύχτα στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές.

Καιρός – Αναλυτική πρόγνωση για ολόκληρη τη χώρα

Ο καιρός σε Μακεδονία και Θράκη: Νεφώσεις με τοπικές βροχές αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα υπόλοιπα. Μετά το μεσημέρι θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Από το απόγευμα και απο τα δυτικά θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων 4 με 5 και το βράδυ 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 01 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός σε Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησο: Νεφώσεις με βροχές και γρήγορα σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα βόρεια και σταδιακά και στις υπόλοιπες περιοχές, μετά το μεσημέρι πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6, στρεφόμενοι το βράδυ στα βόρεια σε βορείων διευθύνσεων, στο βόρειο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 07 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο τοπικά 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός σε Θσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησο: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές και το βράδυ στα βόρεια τοπικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Θεσσαλίας και της ανατολικής Στερεάς. Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5, ενισχυόμενοι το μεσημέρι στα κεντρικά και νότια τοπικά έως 6 μποφόρ. Τη νύχτα στα βόρεια θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια τοπικά 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός σε Κυκλάδες, Κρήτη: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές μετά το μεσημέρι οπότε θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στις Κυκλάδες. Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 09 έως 16 βαθμούς Κελσίου και στη βόρεια Κρήτη η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.

Ο καιρός σε Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Νεφώσεις με τοπικές βροχές αρχικά στα Δωδεκάνησα και από το μεσημέρι στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, οπότε θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός τώρα στην Πάτρα και η πρόγνωση καιρού για τις επόμενες μέρες.

Ο καιρός τώρα στη Λάρισα και η πρόγνωση καιρού για τις επόμενες μέρες.

Άνεμοι μέχρι και 9 μποφόρ

Οι άνεμοι νοτίων διευθύνσεων έως 7 μποφόρ που θα πνέουν στα πελάγη την Παρασκευή 14/02 θα στραφούν σε βόρειους ίδιας έντασης από το βράδυ της Παρασκευής στο Ιόνιο, ενώ στο Αιγαίο θα στραφούν σε βόρειους έως 8 με 9 μποφόρ έως το μεσημέρι του Σαββάτου 15/02.

Εξαίρεση αποτελεί η περιοχή των Δωδεκανήσων όπου οι άνεμοι θα συνεχίσουν να πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις κατά το μεγαλύτερο μέρος του Σαββάτου 15/02. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή. Στον χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζονται οι περιοχές όπου ο άνεμος θα ξεπεράσει τα 7 μποφόρ το Σάββατο 15/02 καθώς και η επικρατούσα διεύθυνσή του.

πηγή: meteo.gr

Καιρός Τελευταίες ειδήσεις