Κόσμος

23 χώρες πρόσθεσε η ΕΕ στη μαύρη λίστα για ξέπλυμα χρήματος

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε πως πρόσθεσε 23 χώρες στη μαύρη λίστα για ξέπλυμα χρήματος και τίθενται στο μικροσκόπιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σύμφωνα με την Κομισιόν οι χώρες που τέθηκαν σε μαύρη λίστα για ξέπλυμα χρήματος αποτελούν απειλή για την Ευρωπαϊκή Ένωση λόγω των χαλαρών ελέγχων κατά της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας και του μαύρου χρήματος.

Συνολικά 23 χώρες βρίσκονται στον κατάλογο για έλεγχο για ξέπλυμα χρήματος και πρόκειται για τις: Αφγανιστάν, Αμερικανική Σαμόα, Μπαχάμες, Μποτσουάνα, Βόρεια Κορέα, Αιθιοπία, Γκάνα, Γκουάμ, Ιράν, Ιράκ, Λιβύη, Νιγηρία, Πακιστάν, Παναμάς, Πουέρτο Ρίκο, Σαμόα, Σαουδική Αραβία, Σρι Λάνκα, Συρία, Τρινιδάδ και Τομπάγκο, Τυνησία, Αμερικανικές Παρθένοι Νήσοι και Υεμένη.

Η ένταξη αυτών των χωρών στον κατάλογο προκαλεί ζημιά στις χώρες αυτές όσον αφορά την αξιοπιστίας τους ενώ περιπλέκονται οι οικονομικές σχέσεις με την ΕΕ.

Έτσι οι τράπεζες της ΕΕ θα πρέπει να κάνουν επιπρόσθετους ελέγχους στις πληρωμές στις οποίες εμπλέκονται χώρες που έχουν καταχωρηθεί στον κατάλογο αυτόν.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Χάος στην Ιταλία: Πελάτες «έπαιξαν» μπουνιές στην προσπάθεια να αγοράσουν ρολόγια Royal Pop της Swatch και της Audemars Piguet
Στιγμές έντασης επικράτησαν όταν η ασφάλεια χρειάστηκε να παρέμβει για να ηρεμήσει τους παρευρισκόμενους οι οποίοι εξαγριώθηκαν μόλις έμαθαν ότι τα πολυτελή ρολόγια εξαντλήθηκαν
Χάος στην Ιταλία: Πελάτες «έπαιξαν» μπουνιές στην προσπάθεια να αγοράσουν ρολόγια Royal Pop της Swatch και της Audemars Piguet
Οδηγός στην Ιταλία έριξε το αυτοκίνητό του σε πεζούς και μαχαίρωσε περαστικό - Τουλάχιστον 8 τραυματίες
Το αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε βιτρίνα καταστήματος αφού χτύπησε τους πεζούς, ενώ ο οδηγός μαχαίρωσε έναν άνδρα που προσπάθησε να τον σταματήσει
Ιταλία
Ανανεώθηκε πριν 1 ώρα