Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

43 νέοι θάνατοι από κορονοϊό στο Ιράν! Πάνω από 7.000 τα κρούσματα

43 νέοι θάνατοι από κορονοϊό στο Ιράν! Πάνω από 7.000 τα κρούσματα

Θερίζει το Ιράν ο κορονοϊός! Μέσα στις τελευταίες 24 ώρες, 43 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κι άλλοι 595 νόσησαν!

Συνολικά 237 άνθρωποι έχουν πεθάνει από τον κοροναϊό στο Ιράν και 7.161 έχουν προσβληθεί, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Υγείας Κιανούς Τζαχανπούρ στην κρατική τηλεόραση.

Στον αριθμό αυτόν περιλαμβάνονται 595 νέα κρούσματα και 43 νέοι θάνατοι τις τελευταίες 24 ώρες. Το Ιράν έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά θανάτων από τη νόσο εκτός Κίνας, όπου εμφανίστηκε ο νέος κοροναϊός.

Click4more Εφιαλτικό σενάριο για την Ιταλία! Αν δεν υπάρξει ύφεση σε μια εβδομάδα τότε θα έχουμε ακόμα και ένα εκατομμύριο νεκρούς!

Ο επικεφαλής του δικαστικού σώματος Εμπραχίμ Ραϊσί δήλωσε ότι το Ιράν έχει αφήσει ελεύθερους περίπου 70.000 κρατούμενους λόγω της επιδημίας του κοροναϊού στη χώρα. “Στον βαθμό που δεν δημιουργεί ανασφάλεια στην κοινωνία η απελευθέρωση κρατουμένων θα συνεχιστεί”, πρόσθεσε.

Ο Ραϊσί δεν διευκρίνισε αν ή πότε αυτοί που αφέθηκαν ελεύθεροι θα χρειαστεί να επιστρέψουν στη φυλακή.

Σαουδική Αραβία: Πρόστιμο σε όποιον δεν λέει αλήθεια!

Η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε, στο μεταξύ, ότι θα επιβάλει πρόστιμο έως και 500.000 ριάλ (περίπου 116.000 ευρώ) σε όποιον δεν δίνει σωστές πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας του στα σημεία εισόδου στη χώρα, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση!

Η χώρα απαγόρευσε τα ταξίδια προς και από εννέα χώρες για τους πολίτες και τους κατοίκους της εξαιτίας της ανησυχίας για την πιθανή εξάπλωση του κοροναϊού. Απαγορεύθηκε επίσης η είσοδος σε όλους όσοι ταξιδεύουν από τις χώρες αυτές ή τις επισκέφθηκαν τις προηγούμενες 14 ημέρες, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SPA.

Οι εννέα χώρες είναι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Κουβέιτ, το Μπαχρέιν, ο Λίβανος, η Συρία, η Νότια Κορέα, η Αίγυπτος, η Ιταλία και το Ιράκ.

Σύμφωνα με την πηγή του SPA, θα ανασταλούν όλες οι πτήσεις και οι ναυτικές συνδέσεις ανάμεσα στο βασίλειο και τις εννέα χώρες, εξαιρουμένων μόνο πτήσεων ή δρομολογίων πλοίων για την κατεπείγουσα απομάκρυνση πολιτών του βασιλείου και ταξιδιών ή δρομολογίων που συνδέονται με το εμπόριο.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις