Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Αδίστακτοι μέχρι τέλους οι μακελάρηδες του Charlie Hebdo – Κρατούν έναν όμηρο – Φόβοι πως θα θελήσουν να πεθάνουν σαν μάρτυρες

Φωτογραφία Reuters
Φωτογραφία Reuters

– Figaro: Ένας ο όμηρος – Ξεκίνησαν διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωσή του
– Εισέβαλαν σε τυπογραφείο σε βιομηχανική περιοχή κοντά στο αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκολ – Η εταιρία απασχολεί πέντε εργαζόμενους
– Τρίτη μέρα ανθρωποκυνηγητού για τη σύλληψη των αδερφών Σερίφ και Σαΐντ Κουασί 
– Ανταλλαγή πυροβολισμών με νεκρούς μεταδίδει η Parisien – Διαψεύδει ο εισαγγελέας του Παρισιού σύμφωνα με το Reuters
– Είχαν κρυφτεί όλη νύχτα στο δάσος Ρετζ που είναι μεγαλύτερο από το Παρίσι
– Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους χαρακτήρισαν ήρωες τους δράστες της επίθεσης στο Charlie Hebdo αλλά δεν διεκδίκησαν την ευθύνη
– Οι Αμερικάνοι είχαν στη “μαύρη” λίστα της τρομοκρατίας πολύ καιρό τους αδερφούς Κουασί
– Ο Σαΐντ είχε εκπαιδευτεί το 2011 από την Αλ Κάιντα στην Υεμένη
ΔΕΙΤΕ LIVE ΑΠΟ ΤΟ FRANCE 24
ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Μόλις ξημέρωσε, τα αδέρφια Σαΐντ και Σερίφ Κουασί, που θεωρούνται οι δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης στα γραφεία του σατιρικού περιοδικού Charlie Hebdo στο Παρίσι με 12 νεκρούς, βγήκαν από την κρυψώνα τους στο δάσος Ρετζ στην περιοχή του Πικαρντί. Στόχος τους να ξεφύγουν από τον αστυνομικό κλοιό που είχαν σχηματίσει οι κομάντος των ειδικών δυνάμεων όλη νύχτα όταν τους αναζητούσαν.

ΔΕΙΤΕ LIVE ΑΠΟ ΤΟ FRANCE 24

Σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες που μεταδίδει η Telegraph, οι δυο δράστες, το βράδυ, έκλεψαν από μια γυναίκα ένα γκρι Peugeot 206. Η γυναίκα τους αναγνώρισε και επικοινώνησε με την αστυνομία, αναφέροντας πως τα δυο αδέρφια είναι βαριά οπλισμένα.

Η ισχυρή αστυνομική δύναμη που ερευνούσε την περιοχή τους εντόπισε, σύμφωνα με τη Monde, στην Εθνική Οδό στην περιοχή του Σεν ε Μαρν, λίγα χιλιόμετρα μακριά από το αεροδρόμιο Ρουασί Σαρλ ντε Γκολ. Ξεκίνησε ένα νέο ανελέητο ανθρωποκυνηγητό!

Φωτογραφία Reuters

Οι αδίστακτοι δράστες, οπλισμένοι με καλάσνικοφ και ρουκετοβόλο, βγήκαν στον αυτοκινητόδρομο στην περιοχή της Ουάζ και κατευθύνθηκαν προς στο αεροδρόμιο Ρουασί Σαρλ ντε Γκολ. Υπήρξε ανταλλαγή πυροβολισμών κατά την οποία, σύμφωνα με την Parisien, δυο άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 20 τραυματίστηκαν!
Άλλες πηγές κάνουν λόγο για έναν νεκρό αλλά ο εισαγγελέας του Παρισιού διαψεύδει ότι υπάρχουν νεκροί σε ανταλλαγή πυροβολισμών στην περιοχή Νταμαρτέν-αν-Γκελ, μεταδίδει το Reuters.

Φωτογραφία Twitter ‏@itvnews

Σύμφωνα με τη Monde οι δράστες, μετά τους πυροβολισμούς με την αστυνομία κατέληξαν σε βιομηχανική ζώνη, στην πόλη Νταμαρτέν-αν-Γκελ, κοντά στο αεροδρόμιο και εισέβαλαν στην εταιρία CTD.
Όπως μεταδίδει η Figaro, όμηρος κρατείται ένας υπάλληλος, από τους πέντε συνολικά που απασχολεί η εταιρία εκτύπωσης. Έχουν ήδη ξεκινήσει οι διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωσή του.

Φωτογραφία Le Monde

Αυτό που φοβάται τώρα η αστυνομία είναι πως οι αδερφοί Κουασί είναι αποφασισμένοι να πεθάνουν σαν μάρτυρες και δεν θα διστάσουν να πάρουν μαζί τους στο θάνατο και αθώους!

Στις έρευνες εκτός από τους κομάντος των ειδικών δυνάμεων συμμετέχουν και πέντε ελικόπτερα.

Φωτογραφία Reuters


Εκπαιδευμένος από την Αλ Κάιντα

Την ώρα που η Γαλλία πενθεί και δεν μπορεί να συνέλθει από το σοκ της άναδρης επίθεσης στα γραφεία του Charlie Hebdo, οι αμερικανικές αρχές αποκάλυψαν ότι ο Σερίφ και ο Σαΐντ Κουασί βρίσκονταν εδώ και χρόνια στη μαύρη λίστα της τρομοκρατίας και πως ο δεύτερος είχε εκπαιδευθεί στην Υεμένη.

Οι αδελφοί Κουασί περιλαμβάνονταν “στον κατάλογό μας εδώ και χρόνια”, αποκάλυψε αξιωματούχος των αμερικανικών υπηρεσιών ασφαλείας που δεν κατονομάσθηκε. Τα ονόματα των δύο ανδρών βρίσκονται στις αμερικανικές βάσεις δεδομένων με τα πρόσωπα που θεωρούνται ύποπτα για τρομοκρατική δράση και στην “No Fly List” με τα πρόσωπα που δεν μπορούν να επιβιβασθούν σε πτήση από και προς τις ΗΠΑ.

Ανώτατος Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε, επιβεβαιώνοντας σχετικό δημοσίευμα των New York Times, ότι ο Σαΐντ πέρασε πολλούς μήνες του 2011 στην Υεμένη, όπου εκπαιδεύτηκε στη χρήση όπλων από μέλος της Αλ Κάιντα, πριν επιστρέψει στη Γαλλία.

Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους χαρακτήρισαν ήρωες τους αδερφούς Κουασί αλλά δεν διεκδίκησαν να αναλάβουν την ευθύνη για την επίθεση. Αντίθετα, η αστυνομία εξετάζει ακόμη και το ενδεχόμενο πίσω από την επίθεση να βρίσκεται η Αλ Κάιντα σε μια προσπάθεια της τρομοκρατικής οργάνωσης να «επανακτήσει» τη… θέση της στο χάρτη της διεθνούς τρομοκρατίας από τους τζιχαντιστές του ISIS!

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε