Κόσμος

Άγριο “ξύλο” στη Βουλή της Τουρκίας! ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Στο νοσοκομείο βουλευτές με σμασμένες μύτες και δάχτυλα! Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε η Βουλή της Τουρκίας με αφορμή ένα αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο για τους δικαστές.

Απίστευτα επεισόδια στο Κοινοβούλιο της Τουρκίας! Η Βουλή μετατράπηκε σε …ρινγκ με αφορμή το νομοσχέδιο για το που προβλέπει την ενίσχυση του πολιτικού ελέγχου στους διορισμούς των δικαστών. 

Να σημειωθεί ότι παρά την ένταση και το “ξύλο”, τελικά το νομοσχέδιο ψηφίστηκε. Ωστόσο, πριν από την ψηφοφορία ο Ταγίπ Ερντογάν απέσυρε τα πιο αμφιλεγόμενα άρθρα.

Από τα επεισόδια τρεις βουλευτές μεταφέρθκαν στο νοσοκομείο είτε με σπασμένη μύτη είτε με σπασμένα δάχτυλα. Ένας από τους τραυματίες βουλευτές είναι ο Αλί Ιχσάν Κοκτούρκ, βουλευτής του Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (CHP).

Δείτε το βίντεο

Η αντιπολίτευση υποστηρίζει ότι το νομοσχέδιο, που δίνει στον υπουργό Δικαιοσύνης τον τελευταίο λόγο όσον αφορά το διορισμό των δικαστών, είναι αντισυνταγματικό και αποσκοπέι στο να επιτραπεί στην κυβέρνηση να σταματήσει τις έρευνες για τα σκάνδαλα που την απειλούν.

Τέλος, το CHP είχε προειδοποιήσει την Πέμπτη ότι θα προσφύγει στο Συνταγματικό Δικαστήριο εάν εγκριθεί ο νόμος από το κοινοβούλιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μετατέθηκαν 166 Τούρκοι δικαστές, μετά το σκάνδαλο διαφθοράς

Γερμανίδα βουλευτής: Να πιέσουμε την Άγκυρα να αναγνωρίσει την Κυπριακή Δημοκρατία

Ο Ερντογάν προαναγγέλλει δικαστικές διώξεις

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Βατικανό: «Προσευχόμαστε υπέρ ενός ποντίφικα που θα μπορέσει να αφυπνίσει τις συνειδήσεις», λέει ο καρδινάλιος Τζοβάνι Μπατίστα
Ο καρδινάλιος συμβούλεψε τους εκλέκτορες καρδιναλίους να ψηφίσουν αντικειμενικά, έχοντας στο μυαλό και την καρδιά τους τον Θεό και το καλό της εκκλησίας
Τζοβάνι Μπατίστα
Βραβείο Πούλιτζερ στον Παλαιστίνιο Μοσάμπ Αμπού Τόχα: Έγραψε για τη σωματική και συναισθηματική σφαγή στην Γάζα
Ο Παλαιστίνιος έγραψε για τα βασανιστήρια που έζησε από τον ισραηλινό στρατό, τον χαμό της οικογένειάς του αλλά και τον αγώνα του να βρει φαγητό σε μία Γάζα που θυμίζει νεκροταφείο
Ο Παλαιστίνιος και ένας από τους νικητές των βραβείων Πούλιτζερ