Κόσμος

Αξιωματούχος του Πενταγώνου προβλέπει το τέλος του πολέμου κατά της αλ Κάιντα

Αξιωματούχος του Πενταγώνου αναφέρθηκε για πρώτη φορά στο ενδεχόμενο τέλος του πολέμου των ΗΠΑ κατά της αλ Κάιντα, ο οποίος άρχισε αμέσως μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα της 11ης Σεπτεμβρίου.

Ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν μπει στο 12ο χρόνο του πολέμου τους κατά της αλ Κάιντα, “πρέπει να αναρωτηθούμε: πως θα τελειώσει αυτός ο πόλεμος;”, δήλωσε ο Τζεχ Τζόνσον, σύμβουλος του αμερικανού υπουργού Άμυνας Λίον Πανέτα, σε ομιλία του στην Οξφόρδη.

“Θα έχουμε φτάσει σε ένα κρίσιμο σημείο όταν οι επικεφαλής και τα στελέχη της αλ Κάιντα θα έχουν σε τόσο μεγάλο ποσοστό σκοτωθεί ή συλληφθεί που δεν θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν μια σημαντική επίθεση κατά των ΗΠΑ”, επισήμανε ο Τζόνσον, στενός συνεργάτης του προέδρου Ομπάμα.

“Εκείνη τη στιγμή θα μπορούμε να πούμε πως οι ενέργειες μας δεν αναφέρονται πλέον ως ‘ένοπλος αγώνας’ κατά της αλ Κάιντα και των συνεργατών της”, πρόσθεσε.

Ο Τζόνσον είπε τέλος πως η αμερικανική κυβέρνηση θα συνεχίσει τον αγώνα της κατά της τρομοκρατίας, στοχεύοντας μεμονωμένα άτομα που άνηκαν κάποτε στην αλ Κάιντα ή σε άλλες οργανώσεις που δεν συνδέονται με αυτή.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τρεις νεκροί από ανατροπή σκάφους στο Σαν Ντιέγκο - Δύο παιδιά ήταν μεταξύ των επιβατών
Η Aμερικανική ακτοφυλακή δήλωσε σε ανάρτηση στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Χ ότι διεξάγει έρευνα για τον εντοπισμό εννέα ανθρώπων που αγνοούνται στα ανοιχτά της παραλιακής πόλης Ντελ Μαρ
Μέλη των μέσων ενημέρωσης φωτογραφίζουν το πλοιάριο που εμπλέκεται στη θανατηφόρα ανατροπή του σκάφους Panga στα ανοικτά της παραλίας Torrey Pines State Beach, αφού σύρθηκε βόρεια από το σημείο όπου το σκάφος βγήκε στην ακτή στο Del Mar της Καλιφόρνιας
Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ-Ερντογάν – Η Άγκυρα στηρίζει το σχέδιο των ΗΠΑ για τον τερματισμό των πολέμων
Ο πρόεδρος της Τουρκίας, δήλωσε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να λαμβάνει μέτρα για την προώθηση της συνεργασίας της με τις ΗΠΑ σε πολλούς τομείς, ιδίως στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας
Οι Ταγίπ Ερντογάν και Ντόναλντ Τραμπ