Δευτέρα, 6 Μαΐ
17oC Αθήνα

Άλλος καπνίζει, άλλος χαίρεται! Έσοδα 3,5 εκατ. από την πώληση χασίς

Άλλος καπνίζει, άλλος χαίρεται! Έσοδα 3,5 εκατ. από την πώληση χασίς

Στο Κολοράντο φαίνεται πως έχουν βρει τον τρόπο να γεμίσουν τα κρατικά ταμεία: η αποποινικοποίηση της μαριχουάνας και οι φόροι που μπήκαν στην πώληση χασίς, έκαναν τους πάντες ευτυχισμένους.

Τους πολίτες γιατί πλέον δεν είναι παράνομο να αγοράζουν χασίς και την πολιτεία γιατί είδε τα έσοδά της να αυξάνονται.

Οι πωλήσεις κάνναβης απέφεραν στο Κολοράντο 3,5 εκατομμύρια δολάρια σε φόρους μόνο τον Ιανουάριο, τον πρώτο μήνα που επετράπη στους εμπόρους λιανικής να διαθέτουν τη μαριχουάνα για μη ιατρικούς σκοπούς στην πολιτεία.

Το Κολοράντο έγινε η πρώτη αμερικανική Πολιτεία που από την 1η Ιανουαρίου νομιμοποίησε την παραγωγή, την πώληση και την κατανάλωση κάνναβης για μη ιατρικούς σκοπούς. Επιβάλλει φόρο στην κατανάλωση 15% και φόρο στις πωλήσεις 2,9%.

“Ο πρώτος μήνας που διατέθηκε προς πώληση η κάνναβη για ψυχαγωγικούς σκοπούς, ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες μας”, δήλωσε η Μπάρμπαρα Μπρολ, επικεφαλής της διεύθυνσης φορολογικών εσόδων του Κολοράντο.

Στα τέλη Ιανουαρίου, 59 έμποροι λιανικής είχαν δηλώσει στις φορολογικές αρχές της Πολιτείας εισπράξεις που συνδέονται με την κάνναβη.

Μετά το Κολοράντο, οι καταναλωτές της Πολιτείας της Ουάσινγκτον (βορειοδυτικές ΗΠΑ) θα μπορέσουν με τη σειρά τους να αγοράζουν νόμιμα κάνναβη για ψυχαγωγικούς λόγους μέσα στη φετινή χρονιά.

Ως τώρα 21 Πολιτείες επιτρέπουν τη χρήση της για ιατρικούς λόγους, αλλά οι ομοσπονδιακές αρχές εξακολουθούν να την θεωρούν παράνομο ναρκωτικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα… γυρνάει ο Ομπάμα: να μείνει παράνομη η μαριχουάνα

«Παρακαλώ, πετάξτε τη μαριχουάνα σας, εδώ»

Κολοράντο: Τώρα δεν κλαίν’ όλα τ’ αλάνια! Ελεύθερη η μαριχουάνα – ΦΩΤΟ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε