Σάββατο, 20 Απρ.
18oC Αθήνα

Αν σε λένε Μάριο και είσαι καμηλοπάρδαλη στη Δανία, την έβαψες!

Αν σε λένε Μάριο και είσαι καμηλοπάρδαλη στη Δανία, την έβαψες!

Στα βήματα του Γ Ράϊχ οι Δανοί οι οποίοι σκοτώνουν την μια μετά την άλλη τις καμηλοπαρδάλεις επειδή δεν έχουν ενδιαφέρουσα γενετική κληρονομιά!

Μετά την φρικιαστική ευθανασία και σφαγή μπροστά στα μάτια μικρών παιδιών του Μάριου της καμηλοπάρδαλης στον Ζωολογικό Κήπο της Κοπενχαγης, τώρα άλλος ένας ζωολογικός κήπος στη Δανία ανακοίνωσε σήμερα ότι θα πρέπει ενδεχομένως να προχωρήσει στην ευθανασία μιας υγιούς καμηλοπάρδαλης, με το ίδιο όνομα.

Ο ζωολογικός κήπος Γίλαντς Παρκ στο Βίντεμπεκ (δυτική Δανία) εξετάζει το ενδεχόμενο αυτό για την επτάχρονη αρσενική καμηλοπάρδαλη για τους ίδιους λόγους: δεν έχει ενδιαφέρουσα γενετική κληρονομιά.

“Δεν θα μπορέσουμε να την κρατήσουμε αν αποκτήσουμε μια θηλυκή, επειδή θα είχαμε δύο αρσενικές που θα πάλευαν μεταξύ τους”, εξήγησε μια φύλακας του ζωολογικού κήπου, η Γιάνι Λέιτβεντ Πούλσεν.
“Λάβαμε μια αρσενική καμηλοπάρδαλη υψηλού επιπέδου από γενετική άποψη και όλα θα εξαρτηθούν από το συντονιστή της αναπαραγωγής όταν θα έχουν άλλη μια καθαρόαιμη καμηλοπάρδαλη”, πρόσθεσε.

Ο ζωολογικός κήπος εντάχθηκε πριν από λίγο περισσότερο από ένα χρόνο στο πρόγραμμα για τα προστατευόμενα είδη της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ζωολογικών Κήπων και Ενυδρείων (EAZA) και στο πλαίσιο αυτό δέχθηκε τον Απρίλιο του 2013 ένα “καθαρόαιμο” αρσενικό.

Ο Μάριος, τα γονίδια του οποίου δεν είναι επαρκώς πρωτότυπα, πρέπει τώρα να βρει έναν άλλο ζωολογικό κήπο, αλλιώς κινδυνεύει με θάνατο. Ο ζωολογικός κήπος του Βίντεμπεκ δεν έθεσε κάποια προθεσμία.

Η είδηση του θανάτου, την Κυριακή, του άλλου Μάριου έκανε το γύρο του κόσμου, προς πολύ μεγάλη έκπληξη του ζωολογικού κήπου της Κοπεγχάγης, ο οποίος πραγματοποίησε τη νεκροψία μπροστά σε επισκέπτες.
Αυτός ο ζωολογικός κήπος είχε δια μακρών εξηγήσει πως δεν είχε άλλη επιλογή από το να μην αφήσει να ενηλικιωθεί η μικρή καμηλοπάρδαλη, εξαιτίας του κινδύνου της αιμομιξίας.
Εργαζόμενοι του ζωολογικού κήπου, κυρίως ο επιστημονικός διευθυντής Μπενγκτ Χολστ, δέχθηκαν απειλές κατά της ζωής τους. Ωστόσο ο ζωολογικός κήπος δέχθηκε την Τρίτη την υποστήριξη της μεγαλύτερης ένωσης της Δανίας για την προστασία των ζώων, της Ντίρενς Μπεσκίτελσε, η οποία χαρακτήρισε φυσιολογική την επιλογή για να προστατευθεί το είδος.

Πόσο φυσιολογικό όμως είναι να θανατώνεις ένα ζώο μπροστά στα μάτια μικρών παιδιών, να το τεμαχίζεις μπροστά τους και να λες ότι όλα αυτά έγιναν για εκπαιδευτικούς λόγους;

Κάτι τέτοια έλεγε και ο Χίτλερ…

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΕΡΕΤΗ


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δέχονται απειλές για τη ζωή τους επειδή σκότωσαν την υγιή καμηλοπάρδαλη

ΣΟΚ! Εκτέλεσαν δημοσίως «ανεπιθύμητη» καμηλοπάρδαλη και την τάισαν στα λιοντάρια

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε