Κόσμος

Αναβλήθηκε η δίκη των νεοναζί για τη δολοφονία 8 Τούρκων και 1 Έλληνα

Η ιστορική δίκη των νεοναζί στη Γερμανία, η οποία άρχισε σήμερα σε δικαστήριο του Μονάχου, αναβλήθηκε για τις 14 Μαΐου, καθώς η υπεράσπιση ζήτησε την απομάκρυνση ενός εκ των δικαστών.

Οι ακροαματικές διαδικασίες που είχαν προγραμματιστεί για αύριο και μεθαύριο αναβλήθηκαν, ανακοίνωσε ο πρόεδρος του δικαστηρίου Μάνφρεντ Γκέτσλ.

Το δικαστήριο θα εξετάσει τα αιτήματα αναβολής, για μεροληψία, που κατέθεσαν οι τρεις συνήγοροι της Μπεάτε Τσέπε, βασικής κατηγορουμένης στη δίκη αυτή, η οποία δικάζεται για συνέργεια στο φόνο δέκα ανθρώπων, 8 Τούρκων, ενός ‘Ελληνα και μιας γερμανίδας αστυνομικού την περίοδο 2000-2007.

Οι συνήγοροι της Τσέπε κατηγορούν κυρίως τον πρόεδρο του δικαστηρίου Μάνφρεντ Γκέτσλ για μεροληψία.
Η αναβολή αυτή αναμένεται να καθυστερήσει ακόμα περισσότερο μια ήδη μακρά διαδικασία, η οποία θα συνεχιστεί για δυο χρόνια, σύμφωνα με ορισμένες δικαστικές πηγές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δικάζεται σήμερα νεοναζί για την δολοφονία 8 Τούρκων και 1 Έλληνα

”Οι σχέσεις της Χρυσής Αυγής με γερμανούς νεοναζί”

Ανακαλύφθηκε κρυφή νεοναζιστική οργάνωση που είχε εξαπλωθεί και στις φυλακές

Σάλος με τον αποκλεισμό τουρκικών ΜΜΕ από τη δίκη των νεοναζί δολοφόνων οκτώ Τούρκων κι ενός Έλληνα

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Σκέφτηκα να αυτοκτονήσω, δε μπορώ χωρίς χάπια» - Συγκλονίζει ο συγγραφέας του «Γόμορρα», Ρομπέρτο Σαβιάνο
«Όσοι με κατηγορούν ότι ρεζίλεψα την Νάπολη, θα έπρεπε να προβληματιστούν: αφού την ρεζίλεψα, για ποιο λόγο θέλουν να έρθουν να την επισκεφθούν απ' όλη την Ιταλία;»
Ο Ρομπέρτο Σαβιάνο