Κόσμος

Απαγόρευση… τέλος! Οι Τούρκοι μπορούν ξανά να μπαίνουν στο YouTube

Η ρυθμιστική αρχή των τηλεπικοινωνιών της Τουρκίας αφαίρεσε σήμερα από τον κατάλογο των επισήμως απαγορευμένων διαδικτυακών τόπων τον YouTube, κάτι που σημαίνει πως οι χρήστες του Διαδικτύου στη χώρα θα αποκτήσουν ξανά πρόσβαση σε αυτόν, αφού το ανώτατο δικαστήριο χαρακτήρισε τον αποκλεισμό παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ο δημοφιλής ιστότοπος μετάδοσης βίντεο θα είναι προσβάσιμος για τους χρήστες στην Τουρκία εντός της ημέρας, είπε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ένα στέλεχος στο γραφείο του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Καθώς η ετυμηγορία του Συνταγματικού Δικαστηρίου παραλήφθηκε σήμερα η αποκατάσταση της πρόσβασης στον YouTube θα γίνει αργότερα εντός της ημέρας», είπε.

Ο αποκλεισμός της πρόσβασης στους ιστοτόπους YouTube και Twitter επιβλήθηκε μετά τη δημοσίευση μέσω αυτών παράνομα υποκλαπεισών συνδιαλέξεων που υποτίθεται πως αποκάλυπταν διαφθορά στο στενό κύκλο του πρωθυπουργού Ερντογάν. Ο αποκλεισμός της πρόσβασης στον Twitter είχε αρθεί τον Απρίλιο.

Η απαγόρευση της πρόσβασης στον YouTube είχε επιβληθεί την 27η Μαρτίου, ενόψει των τοπικών εκλογών και μετά την αποκάλυψη μέσω αυτού μιας συζήτησης κορυφαίων στελεχών της κυβέρνησης, των μυστικών υπηρεσιών και του στρατού περί μιας ενδεχόμενης τουρκικής στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία.

Ο Ερντογάν καταδίκασε τη συγκεκριμένη υποκλοπή κάνοντας λόγο για πράξη εσχάτης προδοσίας. Βγήκε νικητής από τις τοπικές εκλογές της 30ής Μαρτίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τουρκία: Άρση του μπλοκαρίσματος του Youtube διέταξε το Συνταγματικό Δικαστήριο

Το Youtube ζήτησε να εισπράξει τα πνευματικά δικαιώματα του Εθνικού Ύμνου

Ο Ερντογάν βγάζει selfie!

Twitter: Είναι πολλά τα λεφτά Ρετζέπ! Θα λογοκρίνουν για να μην πληρώσουν!

Επιμένει στο μαύρο του Youtube ο Ερντογάν παρά τις δικαστικές αποφάσεις

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νέα επίθεση με υπερηχητικούς πυραύλους Fattah από το Ιράν στο Ισραήλ – Η Τεχεράνη διαψεύδει ότι χτυπήθηκε κτίριο της Ερυθράς Ημισελήνου
Ο πόλεμος που απειλεί με γενικευμένη σύρραξη και ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή συμπληρώνει την έκτη ημέρα του
Ισραηλινός πύραυλος αναχαίτισης αφήνει ίχνη καπνού καθώς εκτοξεύεται πύραυλος από το Ιράν
Ανανεώθηκε πριν 30 δευτερόλεπτα
8
Ομάδα χάκερ που φέρεται να σχετίζεται με το Ισραήλ έκλεψε κρυπτονομίσματα αξίας 90 εκ. δολαρίων που χρησιμοποιεί το Ιράν
Η ομάδα που φέρεται να σχετίζεται με το Ισραήλ, ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι θα «δημοσιεύσει τον πηγαίο κώδικα και τις εσωτερικές πληροφορίες της Nobitex από το εσωτερικό της δίκτυο» εντός 24 ωρών
Κυπτονομίσματα 1
Όταν οι ΗΠΑ ανέτρεψαν κυβέρνηση του Ιράν το 1953: Φωτογραφικά ντοκουμέντα από ένα παρελθόν που πλέον μπορεί να μη φαντάζει τόσο μακρινό
Με την Μέση Ανατολή να φλέγεται, όλο και περισσότεροι επικαλούνται το πραξικόπημα του 1953 που υποστηρίχθηκε από τη CIA και ανέτρεψε τον Μοσαντέγκ ως απόδειξη ότι «οι ΗΠΑ δεν είναι αξιόπιστες»
Ιράν 1953 1
Συγκλονίζει ο μοναδικός επιζών του δυστυχήματος της Air India - Κουβαλάει «μπαταρισμένος» το φέρετρο του αδερφού του στην Ινδία
Το Boeing 787-8 Dreamliner με προορισμό το Λονδίνο συνετρίβη δευτερόλεπτα μετά την απογείωσή του την Πέμπτη από την πόλη Αχμενταμπάντ της δυτικής Ινδίας
Ινδία 4