Πέμπτη, 2 Μαΐ
17oC Αθήνα

Αύξηση της ανεργίας περιμένουν οι Σλοβένοι και το 2013

Αύξηση της ανεργίας περιμένουν οι Σλοβένοι και το 2013

Το 78% των καταναλωτών στη Σλοβενία εκτιμά ότι η ανεργία θα αυξηθεί και το 2013, ενώ ένα μεγάλο μερίδιο των εργοδοτών δήλωσε πως θα μειώσει τον αριθμό των εργαζομένων στις επιχειρήσεις τους το επόμενο τρίμηνο.

Τα στοιχεία ανέφερε το στέλεχος της στατιστικής υπηρεσίας της χώρας, Μάρτιν Μπαϊζέλι, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε.

Από τη διαμόρφωση του επιχειρηματικού κλίματος και τις καταναλωτικές έρευνες προκύπτει ότι, μόνο το 5% των καταναλωτών αναμένει μείωση της ανεργίας στη Σλοβενία τους επόμενους δώδεκα μήνες, ενώ και η εκτίμηση των επιχειρήσεων για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας παραμένει ιδιαίτερα συγκρατημένη.

Τους επόμενους τρεις μήνες, περίπου το 40% των εταιρειών στο λιανικό εμπόριο αναμένεται να απασχολήσει λιγότερα άτομα, όπως επίσης και το 30% των επιχειρήσεων στους τομείς της παροχής υπηρεσιών και των κατασκευών και το 20% στον τομέα της βιομηχανίας.

Από την άλλη πλευρά, το 9% των επιχειρήσεων στους τομείς των κατασκευών και της βιομηχανίας και το 5% στον τομέα του λιανικού εμπορίου, εκτιμάται ότι θα είναι σε θέση να προσφέρουν νέες θέσεις εργασίας.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, τον Ιανουάριο του 2013 η εγγεγραμμένη ανεργία σημείωσε αύξηση 5,2% από τον Δεκέμβριο του 2012 και άνοδο 7,2% σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2012.

Τον Δεκέμβριο του 2012, 118.061 άτομα ενεγράφησαν στα μητρώα της Υπηρεσίας Απασχόλησης της χώρας, αριθμός αυξημένος κατά 5,9% σε σχέση με το Νοέμβριο του 2012 και κατά 4,7% σε ετήσια βάση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Κεντρική Τράπεζα της Σλοβενίας ανησυχεί για το νομικό πλαίσιο της “κακής τράπεζας”

Σλοβενία: Οι εργαζόμενοι του δημοσίου “απαντούν” στα μέτρα λιτότητας με γενική απεργία

Το 80% των Σλοβένων δεν στηρίζει την κυβέρνηση της χώρας

Σλοβενία: Ο Γιάκομπ Πρεσέτσνικ ορίστηκε προσωρινά πρόεδρος της Βουλής

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε