Σάββατο, 4 Μαΐ
22oC Αθήνα

Αυστριακός Καγκελάριος: “Δραματικό” το αποτέλεσμα των εκλογών στην Ελλάδα

Αυστριακός Καγκελάριος: “Δραματικό” το αποτέλεσμα των εκλογών στην Ελλάδα

Αναγκαία η στήριξη της Ελλάδας από την Ευρώπη, τονίζει ο Β. Φάιμαν. Στο αυστριακό ραδιόφωνο είπε οτι η πολιτική δεν μπόρεσε να κάνει κατανοητό στους πολίτες ότι υπάρχει κρίση και πως η Ελλάδα βρίσκεται μπροστά σε πλήθος υποχρεώσεων που πρέπει να εκπληρώσει.

Σύμφωνα με τον Αυστριακό καγκελάριο, η Ελλάδα χρειάζεται να κάνει επενδύσεις, αλλά δεν υπάρχουν τα χρήματα. Ως εκ τούτου, θα πρέπει όλοι στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την ευρωζώνη να στηρίξουν, από κοινού, την Ελλάδα για να γίνει ανταγωνιστική ενώ, από την πλευρά τους, οι Έλληνες θα πρέπει να φροντίσουν ώστε να λειτουργεί πραγματικά το φορολογικό σύστημα, ιδιαίτερα μάλιστα απέναντι στους πλούσιους, τόνισε.

Διαφορετικά, όπως πρόσθεσε, ο πληθυσμός αισθάνεται αδικημένος και τη δυσαρέσκεια του την εκδηλώνει με τιμωρία των κυβερνώντων. Ο ίδιος δήλωσε πεπεισμένος πως Δημοκρατία και Ευρωπαϊκό Ιδεώδες πρέπει να έχουν την αποδοχή των πολιτών.

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, ο κ. Φάιμαν επισήμανε πως είναι δικαίωμα κάθε χώρας-μέλους να αποχωρήσει από αυτή και, στην περίπτωση της Ελλάδας, θα πρέπει να ειπωθεί με ειλικρίνεια στον πληθυσμό, ποια θα ήταν τα πλεονεκτήματα και ποια τα μειονεκτήματα μιας τέτοιας απόφασης.

Πρόσθεσε δε, πως το χρέος θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να αποπληρωθεί σε ευρώ και οι δυσκολίες θα ήταν τεράστιες αν η αποπληρωμή θα έπρεπε να γίνει με ένα άλλο, υποτιμημένο νόμισμα. Εξάλλου, πολλοί θα ήταν εκείνοι, που θα φροντίσουν να εξάγουν γρήγορα στο εξωτερικό τις καταθέσεις τους σε ευρώ, εκτιμά ο καγκελάριος της Αυστρίας.

Διαβάστε

Άρχισαν οι πιέσεις από Βρυξέλλες να “σεβαστεί η Ελλάδα τις δεσμεύσεις της”

Κρύος ιδρώτας στις Βρυξέλλες – Ψάχνουν το βιογραφικό του Αλέξη Τσίπρα

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε