Πέμπτη, 2 Μαΐ
20oC Αθήνα

Αυτοί είναι οι αστυνομικοί που εκτελέστηκαν στο Ντάλας – Θρήνος για τους νεκρούς

Αυτοί είναι οι αστυνομικοί που εκτελέστηκαν στο Ντάλας – Θρήνος για τους νεκρούς

Σε ανείπωτο θρήνο έχουν βυθιστεί οι συγγενείς των 5 αστυνομικών που έπεσαν νεκροί από τα πυρά ελεύθερων σκοπευτών στο Ντάλας. Η τρομακτική επίθεση, που συντάραξε την παγκόσμια κοινή γνώμη, έγινε σε αντίποινα για τις δολοφονίες των Alton Sterling και Philando Castile από αστυνομικούς στη Μινεσότα και τη Λουιζιάνα.

Στην ενέδρα που στήθηκε σε βάρος τους δέχτηκαν πυρά 11 αστυνομικοί, με 5 από αυτούς να βρίσκουν τραγικό θάνατο. Λίγες ώρες μετά το μακελειό στις ΗΠΑ έχουν αρχίσει να βλέπουν το φως της δημοσιότητας τα στοιχεία των αστυνομικών που έπεσαν νεκροί στο καθήκαν.

Ο πρώτος αστυνομικός που έχασε τη ζωή του και αναγνωρίστηκε από το DART είναι ο 43χρονος Brent Thompson. Πρόκειται για τον πρώτο αξιωματικό του DART που πεθαίνει στη γραμμή του καθήκοντος.

 

 

Το όνομα του δεύτερου αστυνομικού Patrick Zamarripa έγινε γνωστό στα social media από τις αναρτήσεις των δικών του ανθρώπων. “Κανένας πατέρας δεν θα έπρεπε να θάβει τον γιο του. Είσαι ήρωας Patrick. Σε αγαπώ. #PrayForDallas”, ήταν το μήνυμα – φόρος τιμής που απέτισε ο ετεροθαλής αδερφός του Dylan Martinez στο twitter, ανεβάζοντας μια φωτογραφία του με έναν άντρα που πιστεύεται πως είναι ο πατέρας τους.

Συγκινητικό ήταν και το μήνυμα του πατέρα του Rick Zamarripa στο facebook. “Οι περισσότεροι από εσάς γνωρίζετε πως ο γιος μου, αστυνομικός στο Ντάλας, εργαζόταν στη διαδήλωση και σκοτώθηκε από ελεύθερο σκοπευτή μαζί με άλλους 4 αστυνομικούς και ίσως περισσότερους. Αυτή τη στιγμή βρίσκομαι στο νοσοκομείο Parkland για να δω να μεταφέρεται η σορός του στο γραφείο του ιατροδικαστή… χρειάζονται προσευχές για να ξεπεραστεί αυτό”.

Η νεαρή κόρη αστυνομικού που τραυματίστηκε στη δολοφονική ενέδρα μίλησε στα ειδησεογραφικά δίκτυα για την ανακούφισή της όταν έμαθε πως η μητέρα της είναι ζωντανή. “Είμαι απλά χαρούμενη που είναι ζωντανός”, δήλωσε η Hunter McBride που η μητέρα της Misty McBride πυροβολήθηκε στο χέρι και το στομάχι. Μεταξύ των τραυματιών αστυνομικών του Dart είναι και οι Omar Cannon και Jesus Retana.

ΠΗΓΗ: CNN

Η Misty McBride

Φόρο τιμής στους νεκρούς αστυνομικούς και συμπαράσταση στους τραυματίες αποτίουν και οι συντετριμμένοι συνάδερφοί τους. Οι φωτογραφίες που κάνουν τον γύρο του κόσμου δείχνουν αξιωματικούς να στέκονται έξω από το νοσοκομείο όπου έχουν μεταφερθεί οι χτυπημένοι αστυνομικοί και άλλους να χαιρετούν τα αυτοκίνητα που μεταφέρουν τα πτώματα των φίλων τους.

Πηγή: Mirror

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε