Κόσμος

Αυτός είναι ο πρώτος μαύρος Αφρικανός βουλευτής στην Γερμανία

Ο Καραμπά Ντιαμπί, γεννημένος στη Σενεγάλη, έγινε ο πρώτος μαύρος Αφρικανός που εκλέγεται στο εθνικό κοινοβούλιο της Γερμανίας.

Ο Ντιαμπί, 51 ετών, εξελέγη βουλευτής του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) στο ανατολικό κρατίδιο της Σαξονίας, Άνχαλτ. Ζει στη Γερμανία εδώ και τρεις δεκαετίες και πήρε τη γερμανική υπηκοότητα πριν από 12 χρόνια.

Εντάχθηκε στο SPD το 2008 και την επόμενη χρονιά εξελέγη δημοτικός σύμβουλος στην ανατολική πόλη Χάλε.

Στις χθεσινές εκλογές, ο Ντιαμπί μπορεί να μην κατάφερε να κερδίσει την έδρα στην εκλογική του περιφέρεια, καταλαμβάνει όμως μία από τις έδρες που κέρδισε το SPD ως κόμμα.

Ο ίδιος δήλωσε πως θα εργαστεί στο κοινοβούλιο για να θεσπιστεί στη γερμανική νομοθεσία πρόβλεψη για ένα κατώτατο ωρομίσθιο για όλους τους εργαζομένους – που αποτελούσε και προεκλογική δέσμευση του SPD – καθώς και για τη βελτίωση της ένταξης των μεταναστών στη γερμανική κοινωνία.

Ο Ντιαμπί έχει διδακτορικό στη Χημεία. Τον μεγάλωσε η μεγαλύτερη αδελφή του στη Σενεγάλη και, σε ηλικία 24 ετών, μετανάστευσε στην τότε κομμουνιστική Ανατολική Γερμανία. Το 1985, εγκαταστάθηκε στη Χάλε. Είναι παντρεμένος με Γερμανίδα και έχει δύο παιδιά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Financial Times: Οι αποφάσεις της Μέρκελ για την Ελλάδα

10 Τούρκοι βουλευτές στο Reichstag!

Η Μέρκελ και οι ναζί φίλοι της – ΦΩΤΟ ντοκουμέντο

Δεν τα κατάφεραν οι έλληνες υποψήφιοι στις Γερμανικές εκλογές – Φωτογραφίες

Σήμερα κρίνεται η κυβέρνηση συνεργασίας Μέρκελ Στάινμπρουκ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ανείπωτη τραγωδία στο Ισραήλ: Ισραήλ: 7χρονη από την Ουκρανία που βρισκόταν στο Τελ Αβίβ για θεραπεία από τη λευχαιμία σκοτώθηκε από ιρανικούς πυραύλους
Το κορίτσι είχε μεταβεί στο Ισραήλ το 2022 μαζί με την μητέρα, τη γιαγιά και τα δύο αδέλφια της σκοτώθηκαν σε ιρανική πυραυλική επίθεση στο Μπατ Γιαμ
Η 7χρονη Νάστια που είχε μεταβεί από την Ουκρανία στο Ισραήλ για θεραπεία από τη λευχαιμία και σκοτώθηκε από ιρανικό πύραυλο