Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα

Deepsukebe: Το site που «ξεγυμνώνει» φωτογραφίες διάσημων και μη – Πώς λειτουργεί

συλλήψεις

Σφοδρές αντιδράσεις στο διαδίκτυο έχει προκαλέσει το site Deepsukebe, καθώς μέσω μιας εφαρμογής που διαθέτει μπορεί και … ξεγυμνώνει φωτογραφίες διάσημων, αλλά και ανθρώπων της «διπλανής πόρτας». Το εν λόγω site – όπως μεταδίδουν διεθνή ΜΜΕ – φαίνεται πως έχει τράβηξε τον ενδιαφέρον των χρηστών στις ΗΠΑ, Ταϊλάνδη, Ταιβάν, Γερμανία και Κίνα. 

Το site Deepsukebe, σύμφωνα με την Huffington Post, έχει καταγράψει περισσότερες από 38 εκατομμύρια επισκέψεις από τις αρχές του 2021. Μάλιστα, πέντε εκατομμύρια την επισκέφθηκαν μόνο τον Ιούνιο, όπως αναφέρει το BBC. Οι ΗΠΑ βρίσκονται στην κορυφή της λίστας με τα περισσότερα clicks, ενώ ακολουθούν η Ταϊλάνδη, Ταϊβαν, Γερμανία και Κίνα.

Με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης, η εφαρμογή σκανάρει τις εικόνες και μέσω συγκεκριμένου αλγορίθμου, αντιλαμβάνεται, το σχήμα και τις αναλογίες του γυμνού σώματος που αρμόζει σε κάθε εικονιζόμενο. Με τον τρόπο αυτό «αποκαλύπτει» το γυμνό του σώμα. 

H ίδια η ιστοσελίδα μέσω Twitter ισχυρίζεται δεν αποθηκεύει τις ψεύτικες φωτογραφίες που δημιουργεί. Κάθε χρήστης έχει όριο μία εικόνα κάθε δύο ώρες, ωστόσο πληρώνοντας με κρυπτονομίσματα μπορεί να το παρακάμψει. «Είναι άγνωστο ποιος βρίσκεται πίσω από τον ιστότοπο, ο οποίος είναι γεμάτος ορθογραφικά και συντακτικά λάθη», σημειώνει η δημοσιογράφος της HuffPost, Jesselyn Cook.

Μόλις έγινε γνωστό το site επικράτησε χαμός καθώς η πλειονότητα των χρηστών θεωρεί ότι παραβιάζονται τα ατομικά τους δικαιώματα. Εταιρεία που αναλαμβάνει υποθέσεις εξαπάτησης στον κυβερνοχώρο, διευκρίνισε ότι ο βαθμός επικινδυνότητας της εφαρμογής είναι ιδιαίτερα αυξημένος.

Μετά την έκταση που έλαβε η υπόθεση, η ιστοσελίδα της DeepSukebe «έπεσε» για ένα χρονικό διάστημα, εντός την ημέρας όμως επανήλθε. Ήδη μεγάλοι κολοσσοί του διαδικτύου, όπως το Facebook και το Twitter, έχουν αποκλείσει τις διευθύνσεις URL των προφίλ τους από την πλατφόρμα. Οριστική λύση αναμένεται να δοθεί από την Google.

Με πληροφορίες από Huffington Post, BBC και Sun

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις