Δευτέρα, 3 Ιουν.
33oC Αθήνα

“Δεν πίστευα ότι θα ξαναδώ τον ήλιο” – Η συγκλονιστική μαρτυρία της 19χρονης που ήταν 17 μέρες θαμμένη στα συντρίμμια

“Δεν πίστευα ότι θα ξαναδώ τον ήλιο” – Η συγκλονιστική μαρτυρία της 19χρονης που ήταν 17 μέρες θαμμένη στα συντρίμμια

Ούτε η ίδια δεν πίστευε ότι θα έβλεπε ξανά το φως του ήλιου, κι όμως έζησε το θαύμα! Η 19χρονη Ρέσμα βγήκε ζωντανή από τα συντρίμμια του οκταώροφου κτιρίου, που κατέρρευσε στο Μπαγκλαντές στις 24 Απριλίου.

Η 19χρονη είχε εγκλωβιστεί σε ένα δωμάτιο προσευχής, στο δεύτερο όροφο, και ανακαλύφτηκε, ύστερα από 17 ολόκληρες ημέρες, από τους διασώστες, όταν την ακούσαν την ώρα που προσπαθούσαν να σπάσουν μια πλάκα που περιέβαλε το μικρό χώρο, όπου ήταν θαμμένη.

“Άκουγα τις φωνές των ανδρών διάσωσης τις τελευταίες μέρες και συνέχιζα να χτυπάω τα συντρίμμια με κλαδιά και πέτρες για να τραβήξω την προσοχή. Κανείς δεν με άκουγε. Υπήρχε γύρω μου ξηρά τροφή και έτρωγα για 15 μέρες. Τις τελευταίες δυο ημέρες δεν είχα τίποτε άλλο, εκτός από νερό. Συνήθιζα να πίνω ελάχιστη ποσότητα για να μου φτάσει. Είχα γύρω μου κάποια μπουκάλια νερό”, είπε η νεαρή κοπέλα. Και πρόσθεσε: “Ήταν πολύ άσχημα. Δεν πίστευα ότι θα μπορέσω να ξαναδώ το φως της ημέρας”.

Όταν οι τη βρήκαν οι διασώστες, της έδωσαν αμέσως νερό και οξυγόνο, μέχρι να ολοκληρώσουν την επιχείρηση και να τη βγάλουν από τα συντρίμμια, ενώ στη συνέχεια τη μετέφεραν σε στρατιωτικό νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ότι η Ρέσμα είναι απόλυτα υγιής και χωρίς κανένα τραύμα.

Όταν απεγκλωβίστηκε, είπε στην αστυνομία ότι είχε μιλήσει με άλλα τρία άτομα όσο ήταν κάτω από τα θεμέλια, αλλά ένας ένας σιωπούσαν. Λίγο αργότερα, οι διασώστες βρήκαν τα πτώματά τους κοντά στο μέρος όπου βρισκόταν η Ρέσμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ζωντανή μετά από 17 ημέρες! Θαύμα στο Μπαγκλαντές

Εφιάλτης χωρίς τέλος: 1000 οι νεκροί στο Μπαγκλαντές

Η τελευταία αγκαλιά – Μια φωτογραφία που συγκλονίζει

Πάνω από 900 οι νεκροί στο Μπαγκλαντές – Κροκοδείλια δάκρυα από την διεθνή κοινότητα

Έκλεισαν 18 εργοστάσια μετά τους 800 νεκρούς στο Μπαγκλαντές

Αυξάνονται συνεχώς οι νεκροί απο την κατάρρευση κτιρίου στο Μπαγκλαντές

Μπαγκλαντές: Δεν μπορούσε σε “σηκώσει” βιοτεχνίες το κτίριο που κατέρρευσε

Όλοι ζητούν το κρέμασμα του ιδιοκτήτη του κτιρίου στο Μπαγκλαντές

Τέσσερις γεννήτριες ευθύνονται για την κατάρρευση κτιρίου στο Μπαγκλαντές

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε