Κόσμος

Economist: Καρχαρίες γύρω από τη βυθιζόμενη Κύπρο

«Η διάσωση της Κύπρου έμοιαζε δύσκολη. Αλλά δεν ήταν ανάγκη να γίνει έτσι» γράφει το περιοδικό Economist, σχολιάζοντας τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών και την κρίση στην Κύπρο.

«Πάνω που νόμιζες πως ήταν ασφαλής» είναι ο τίτλος του κύριου άρθρου του περιοδικού, ενώ το εξώφυλλο αποτυπώνει πλήρως αυτό που συμβαίνει στην Κύπρο τις τελευταίες μέρες.

Η Κύπρος βυθίζεται και γύρω της κάνουν… παρέλαση καρχαρίες. Το περιοδικό αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να βγει η Κύπρος από την ευρωζώνη.

«Το χειρότερο θα ήταν να αφεθεί η Κύπρος να φύγει από την ευρωζώνη. Θα ήταν καταστροφικό για το νησί. Και η Ευρωζώνη θα κάνει λάθος αν πιστέψει ότι επειδή η Κύπρος είναι μικρή, η έξοδος θα γίνει με ασφάλεια. Η αξιοπιστία του κοινού νομίσματος έγκειται στην ιδέα ότι είναι μη αντιστρέψιμο».

Το περιοδικό ρίχνει το φταίξιμο για τη σημερινή κατάσταση σε όλους και στην Κύπρο και στους δανειστές. «Η Κύπρος είναι ένοχη για πολλά. Καλωσόρισε τους Ρώσους, οι τράπεζές της είχαν καταθέσεις που ήταν το 800% του ΑΕΠ το 2011. Οι τράπεζές της είχαν πρόβλημα πριν ακόμη την αναδιάρθρωση των ελληνικών ομολόγων. Όσο για τους δανειστές, η Άνγκελα Μέρκελ είχε προτεραιότητα να εμφανιστεί αυστηρή ενόψει των γερμανικών εκλογών και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, που η δουλειά της είναι να προστατεύει τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα, έγινε μέρος του συστήματος που κατέληξε να τη θέσει σε κίνδυνο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τελεσίγραφο Μέρκελ προς Κυπρίους: “Μην δοκιμάζετε την υπομονή μας!”

Financial Times: Η Κύπρος δεν έχει πια συμμάχους

Η Ευρωζώνη εξετάζει το κλείσιμο των κυπριακών τραπεζών!

“Στέγνωσε” η αγορά: Χωρίς γάλα, ψωμί και κρέας οι Κύπριοι

Ποιοί πελάτες της Λαϊκής Τράπεζας ”κλαίνε” τα λεφτά τους

Ρώσος τραπεζίτης: Δεν θα υπάρξει happy end στην Κύπρο!

Αυτά είναι τα 3 νομοσχέδια για τη διάσωση της Κύπρου

Σχέδιο για πάγωμα των κυπριακών τραπεζικών καταθέσεων επ’ αόριστον!

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νετανιάχου: Το Ισραήλ αλλάζει «την όψη της Μέσης Ανατολής» με τα χτυπήματα στο Ιράν    
«Εξοντώσαμε τους υπεύθυνους ασφαλείας του Ιράν, συμπεριλαμβανομένων τριών επικεφαλής του γενικού επιτελείου, του αρχηγού της Πολεμικής Αεροπορίας και δύο επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών»
Μπέντζαμιν Νετανιάχου
Νέα επίθεση του Ιράν σε Τελ Αβίβ και Χάιφα – «Το Ισραήλ έχει τον πλήρη έλεγχο του εναέριου χώρου στην Τεχεράνη»
Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Αμπάς Αραγτσί δήλωσε πως οι ιρανικές ένοπλες δυνάμεις θα εξακολουθήσουν να χτυπούν το Ισραήλ έως ότου σταματήσει τις επιθέσεις στην Τεχεράνη
Ιρανοί παρακολουθούν τις φλόγες από ισραηλινή επίθεση στην στην Τεχεράνη
Ανανεώθηκε πριν 3 ώρες
2