Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

«Εγκληματίας» το Νο2 της Βόρειας Κορέας – Καρατομήθηκε επισήμως

«Εγκληματίας» το Νο2 της Βόρειας Κορέας – Καρατομήθηκε επισήμως

Το θρίλερ σχετικά με το τι συμβαίνει στον Γιάνγκ Σονγκ Ταέκ, θείο και άλλοτε μέντορα του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν απέκτησε ακόμη ένα… επεισόδιο.

Μετά από μέρες σεναρίων, το καθεστώς της Πιονγιανγκ ανακοίνωσε την απομάκρυνση του Γιάνγκ Σονγκ Ταέκ, από τα ανώτερα θυλάκια του κομματικού και κυβερνητικού σχηματισμού για μια σειρά κατηγοριών οι οποίες περιγράφονται ως «εγκληματικές πράξεις».

Μεταξύ των κατηγοριών περιλαμβάνονται αυτές τις διαφθοράς, οι εξωσυζυγικές του σχέσεις, ακόμη και η χρήση αλκοόλ και ναρκωτικών ουσιών.

Οι νοτιοκορεατικές μυστικές υπηρεσίες την περασμένη εβδομάδα είχαν πληροφορίες ότι ο Γιανγκ που θεωρείται ως ο δεύτερος πιο ισχυρός άνθρωπος στην μυστικοπαθή χώρα, είχε εκδιωχθεί από τη θέση του από τον περασμένο Νοέμβριο.

Ο Γιάνγκ είναι παντρεμένος με την θεία του Κιμ, κόρη του ιδρυτή της Βόρειας Κορέας Κιμ Ιλ Σουνγκ

Η εξέλιξη αυτή σημαίνει ότι η επίσημη Πιονγκγιάνγκ διανύει μια ακόμη περίοδο σοβαρής πολιτικής αναταραχής που είναι η μεγαλύτερη μετά το θάνατο το 2011 του πρώην ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ιλ, πατέρα του Κιμ Γιονγκ Ουν.

«Ο Γιανγκ και οι οπαδοί του διέπραξαν αξιόποινες πράξεις και έκαναν τεράστια ζημιά στο κόμμα και την επανάσταση μας», ανέφερε έκθεση του Πολιτικού Γραφείου του Κόμματος των Εργατών την οποία μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας, KCNA.

Με βάση αυτό η συνέλευση του κόμματος αποφάσισε να εκδιώξει τον Γιανγκ από όλες τις κυβερνητικές θέσεις που κατείχε αλλά και από το κόμμα όπως μετέδωσε το KCNA παραθέτοντας ως αιτία μια σειρά από αξιόποινες πράξεις που διαπράχθηκαν από τον Γιανγκ.

Μεταξύ αυτών η κακοδιαχείριση του χρηματοπιστωτικού συστήματος της χώρας, η διαφθορά, οι σχέσεις του με διάφορες γυναίκες, η κατάχρηση αλκοόλ και η χρήση ναρκωτικών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Β. Κορέα: Ο Κιμ Γιόνγκ Ουν καθαίρεσε τον μέντορά του!

Βόρεια Κορέα: έχει κόρη και την κρύβει ο Κιμ Γιονγκ-Ουν

Αυτή είναι η “ροζ ταινία” που οδήγησε στην εκτέλεση της ερωμένης του ηγέτη της Βόρειας Κορέας; (VIDEO)

Ανατριχιαστική φήμη: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν εκτέλεσε την ερωμένη του γιατί είχε γυρίσει πορνό

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε