Δευτέρα, 6 Μαΐ
19oC Αθήνα

Είναι αυτό το σημείο που αποκεφάλισαν τον Φόλεϊ; (φωτογραφίες)

Είναι αυτό το σημείο που αποκεφάλισαν τον Φόλεϊ; (φωτογραφίες)

Ένας Βρετανός, ειδικός στην ανάλυση βίντεο και με εξειδικευμένες γνώσεις σχετικά με τη Συρία, πιστεύει ότι έχει εντοπίσει την τοποθεσία που αποκεφάλισαν οι τζιχαντιστές τον αμερικανό δημοσιογράφο.

Σύμφωνα με δημοσίευα της βρετανικής εφημερίδας Telegraph, ο Βρετανός αναλυτής βίντεο και καλός γνώστης της Συρίας, πιστεύει ότι έχει εντοπίσει την τοποθεσία όπου ο Αμερικανός δημοσιογράφος Τζέιμς Φόλεϊ αποκεφαλίστηκε από έναν τζιχαντιστή στη Συρία.

Σύμφωνα με τις αναλύσεις που έκανε στο πεντάλεπτο βίντεο, ο Έλιοτ Χίγκινς, κατάφερε να απομονώσει τον περιβάλλοντα χώρο από το βίντεο, και να εστιάσει σε ότι φαίνεται στο παρασκήνιο.
Ανέλυσε με μεθοδικό τρόπο το πεντάλεπτο βίντεο του αποκεφαλισμού του σαραντάχρονου δημοσιογράφου, και θεωρεί ότι έχει εντοπίσει το σημείο όπου έγινε η δολοφονία.
Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα, τα ευρήματά του ενδέχεται να προσφέρουν μια σημαντική ανακάλυψη σχετικά με την τοποθεσία της συγκεκριμένης ομάδας τζιχαντιστών, στην οποία φαίνεται όιτι συμμετυέχουν και άλλοι Βρετανοί, αλλά και την ταυτότητα του δολοφόνου του Φόλεϊ, την οποία οι μυστικές υπηρεσίες θεωρούν ότι έχουν εντοπίσει.

Ο ειδικός αναλυτής, αφού πρώτα μαύρισε όλα τα στοιχεία του βίντεο, ανέλυσε το τοπίο. Πρόκειται για ορεινό εδάφος, αλλά στο βάθος είναι δυνατόν να διακρίνει κανείς ένα καταπράσινο κάμπο, κάτω από τους λόφους.
Αφού έκανε τη σύγκριση με το χάρτη της περιοχής Ρακά στη Συρία -την “πρωτεύουσα” του νέου ισλαμικού κράτους– θεωρεί ότι έχει εντοπίσει το ακριβές σημείο που έγινε η δολοφονία.
Αφού ανέλυσε όλες τις περιοχές της Συρίας που βρίσκονται υπό τον έλεγχο της ομάδας Isis, δεν βρήκε άλλες τοποθεσίες που να ταιριάζουν, όσον αφορά τη γεωγραφία.

Διαβάστε επίσης:
Συγκλονιστικό: Η απίστευτη ομοιότητα της εκτέλεσης Φόλεϊ, με τις τελευταίες σκηνές της ταινίας “Seven”!

Σοκ: Πρόβαλαν σε γιγαντοοθόνη τη σκηνή του αποκεφαλισμού!

Είναι αυτός ο δολοφόνος του Τζέιμς Φόλεϊ; (φωτο) – Που οδηγούν οι έρευνες των μυστικών υπηρεσιών

Βίντεο-σοκ: Έτσι ζουν οι τζιχαντιστές από την Ευρώπη!

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε